Followers

Saturday, April 30, 2011

dengar tazkirah sebelum bersumpah..


paham ke si 3 T apa yang ustaz tu sampaikan..aku yakin dalam kepala hotak dorang nak bersumpah bagi semua orang bengong tengok bahawasanya mereka adalah makhluk suci dalam lumpur..tak kiralah depa kaki zina ke..kaki tonggang ke..kaki rogol ke..kaki rasuah ke..janji bila bersumpah aje kira depa dah clean..sapalah ustaz dan alim ulamak depa ni..??

kalau kita dengar betul2 sebutan Bismilah eskay ni(bismila'nir'rahmanirrahim versi eskay) ... rasanya macamanalah gamak bunyi yang keluar kalau kita suruh dia baca surah2 yg pendek dan Al-Quran..??(pegang Al-Quran pun boleh terbalik)... ada hati nak bersumpah2..tak ada ke ustaz2 alim ulamak be end ngajor dia betulkan sebutan ayat quran sebelum dia nak bersumpah..??

kepada ustaz yang memberi peringatan..syukur alhamdulillah..harap2 dengan peringatan dari ustaz dapat menghilangkan sikit KEBENGONGAN makhluk2 yang dah BENGONG di Malaysia ni..

Sepatutnya JAWI dah boleh nangkap si eskay ni sebab dia dah ngaku serta bersumpah dia berada dalam paparan video seks tu..Anuar tak ngaku dan dah buat laporan polis..apa lagi..

KITA TANGKAP...KITA TANGKAP..KITA TANGKAPPPP..!!!!

Friday, April 29, 2011

BENGONG punya orang..

~ Perkataan pertama yang terpacul dari mulut aku ni bila tengok sidang media si eskay ialah..BENGONG PUNYA ESKAY..!!SIAP KASI DNA LA..NAK SUMPAH2 LA..HIDUP PENUH DENGAN BUAT MAKSIAT ADA HATI NAK MAIN SUMPAH2 KE..??!

~ Tengok pulak gambar yang dikatakan individu mirip DSAI sebagai pelaku dalam video seks..perkataan yang terkeluar dari mulut aku.. BENGONG SAPA YANG TAK RETI NAK BEZAKAN DSAI DENGAN MAMAT DALAM VIDEO TU..!! tunjuk kat orang yang tak kenal Anuar pon boleh cakap tak sama..macamana la mata2 orang yang ngaku kenal Anuar tak boleh nak bezakan..?? kata bengong marah pulak..~ Masa temubual wartawan dengan DSAI selepas dia buat lapora polis..terkeluar lagi perkataan bengong.. BENGONG PUNYA SOALAN..!!WARTAWAN KALAU DAH BUAT BENGONG.. SEMUA BERITA JADI BENGONG..!!YANG PALING BENGONG ORANG2 YANG DOK TERLOPONG DENGOR CERITA BENGONG DEMA NI..HAISHHH
~ Yang lagi BENGONG..orang yang biarkan manusia2 yang bebas mengedar..menayang dan menghebahkan tentang video seks ini..yang dengan nyata lagi sahih berniat mengaibkan orang..apa lagiii..tak gheti2 lagi...

"KITA TANGKAP...KITA TANGKAP..KITA TANGKAAPPPP..!!!"
bak kata Kiah Propa.."HATI2..ADA MATA YANG MEMEGHATIII..!!"

cerita2 yang tak bengong korang tgk kat sini.-->milosuam. dan yang sewaktu dgnnya..

translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil