Followers

Saturday, September 08, 2012

UMNUU cawangan KG Pulau Juar terkubur..

PAS Kawasan Pasir Salak

10.00 malam 7 September 2012 dianggarkan seramai 1500 orang menjadi saksi bahawa terkuburnya UMNO Cawangan Kg Pulau Juar. Penyerahan borang ahli seramai 35 orang dan diikuti 13 orang yang lain, maka ianya menjadi catatan sejarah di lokasi tersebut. kebanyakkan yang menyerahkan borang adalahterdiri dari orang muda. 
 
Kg.Pulau Juar sebelum ini adalah kubu UMNO.. dalam PRU12 yang lepas dengan keputusan seri dan kertas undian dikira sebanyak 4 kali..namun kebelakangan ini mereka telah menyertai PAS dan kemuncaknya adalah di majlis malam tadi dengan penyerahan borang keahlian PAS kepada DS Hj.Nizar Jamaluddin..penyerahan borang itu telah diketuai oleh Saudara Mohd.Jamil Omar yang merupakan bekas ketua cawangan UMNO Kg. Pulau Juar..maka telah terkuburlah Cawangan UMNO Kg.Pulau Juar 
PAS Kawasan Pasir Salak yang diketuai oleh Saudara Muhaimin Sulam bersama tetamu kehormat DS Ir. Hj. Nizar Jamaluddin meraikan kemasukkan mereka dalam suasana penuh kemeriahan. Lembu dan kambing menjadi korban. Semangat kerja berpasukan semakin jelas kelihatan. Gandingan Penduduk Tempatan di perkarangan Rumah Keluarga Sdra Nazir, AJK PAS Kawasan Pasir Salak, Dewan Pemuda PAS Kawasan Pasir Salak, AJK PAS MTD Kg Gajah, AJK MTD Sungai Manik, MTPD dan seluruh jentera PR setempat.

UmmiAnni - kalau udah banyak samseng yang ada dalam UMNUU..sape yang nak tunggu lagi..semakin hari semakin menjadi2 dan terserlah wajah sebenar ahli UMNUU dan sekutu UMNUU..

Beban yang semakin bertambah2 rakyat kena tanggung akibat pemerintahan UMNUU..keselamatan rakyat yang semakin tidak terjaga..keperluan sehari-harian yang semakin meningkat..sudah tentu rakyat semakin jelak dengan kehidupan yang penuh dengan bebanan..

Tuesday, September 04, 2012

UMNUU lah guru politik kebencian..!!


PENGKALAN CHEPA - Tindakan segelintir pihak memijak gambar Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor satu tindakan melampau bagi menyemai bibit kebencian terhadap pemimpin negara, kata Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.
Justeru, Menteri Dalam Negeri berkata, polis akan menyiasat perkara itu dan seterusnya menyerahkan kepada pihak Peguam Negara untuk tindakan lanjut.
"Politik kebencian itu satu perkara yang cukup merbahaya dalam masyarakat majmuk berbilang kaum dan agama," kata beliau yang juga Naib Presiden Umno selepas merasmikan Persidangan Perwakilan Umno Bahagian Pengkalan Chepa di sini, hari ini.-Sinar Harian

Gambar Najib kena pijak
Tindakan sekumpulan peserta himpunan yang memijak gambar pemimpin adalah tidak wajar.


Punya la kepoh 1 alam pasal gambor Najib kena pijak ..kena bakor..punya la kecoh macam pijak Al-Quran je gayanye..
abih apa lak tindakan pihak berkuasa pasal gambor yang kat bawah ni..?? takde nak menyiasat ke sapa punye koncu2 yang buat keje terpuji ni..siap pakai baju lambang parti  lagi tu..takkan diamkan je kot..
sepatutnya orang2 UBN(umnu be end) tak payah le marah sangat..pasal apa yang UBN dapat semua hasil dari UBN gak..rakyat cuma ikut jek cara2 UBN tunjuk kebencian..macam gambor kat atas ni..
Yang mulakan politik kebencian.. UBN..
yang mulakan politik samseng..UBN..
yang mulakan politik kotor..UBN..
yang mulakan politik gula2..UBN ..
yang mulakan derhaka pada raja2 melayu..UBN gak..
ate...apa pase UBN nak marah2..bak kata pepatah..ada guru ada la muridnye..sape guru sape murid..sendiri pikir la...

translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil