Followers

Sunday, August 09, 2009

uikk...terbit tuhan baru ke kat Batu Caves...

 

:)):)):)) kah..kah..kah....:)):)):))
ummi tak mau kata apa dah..nak gelak saja..
ini lebih kurang atau terlebih sikit dari kes replika DSAI dulu...
Tuhan baru ka ni..??

:)):)):)) kah..kah..kah..!!!:)):)):)) 
wahai orang2 UBN...tak mau melalak macam kes DSAI dulu ke..?? :-":-"

5 comments:

pria malaya said...

ummi, ditengok dari gambar ni, patung (baca patung sbb dulu umno kata replika anwar tu pun adlah patung) najib ni lebih besar dari dewa hindu kat batu caves tu..berapa kali ganda ntah la..pulak tu membelakangi patung dewa hindu emas tu...mengamuk la dewa tu kang..haha..

najib2..tgh tunggu komen pemimpin2 umno..:)

TAAVEEKUN PERAK said...

SALAM ZIARAH,

YG MIKE DOK CARI KESALAHAN MELAYU DAN ISLAM TU BUAT APE?

TGKLAH KATA2 DAN PERBUATAN SI LAKNAT dap KPD RAJA DAN AGAMA.ITU TAK PENTING KE?

KENAPA NAK DEKATKAN NERAKA PADAHAL PINTU SYURGA DAH TERBUKA LUAS UNTUK KITA?

INIKAH CARA pas OR hANGPAS MEMPERALATKAN BANGSA DAN AGAMA?

TMAN MELIHAT SEKARANG INI MELAYU pas DAN pkr SUDAH MULA MENJILAT JUBUR SI dap LAKNAT TUH.

BERTAUBATLAH SEBELUM TERLAMBAT.

akupedulikhape said...

batu caves kawasan PR..so,ape yang kecoh nye..sape la yang sanggup nak ngabihkan duit buat kejahatan semata-mata nak keji orang nih..

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

yang salah tetap salah la beb..

DSAI pun dulu ummi bantai..takkan nak miss yang ini kot...PM 1 Malaysia tu..bukan kecik2 anak punya pangkat..korang nak rakyat ikut PM yang macam ni ke..ummi tak mau aihhh..

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

Batu caves memang bawah jajahan PR..tapi Malaysia bawah jajahan BN ... kena ingat tu...

translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil