Followers

Thursday, October 27, 2011

mana rumah mampu miliknya..tak mandang langsong..
PROJEK KEBANGGAAN ZAHID HAMIDI AHLI PARLIMEN BAGAN DATOK

Projek Rumah Mampu Milik di Simpang Tiga, Bagan Datok
Tarikh majlis pecah tanah: 17/1/2006
Siapa yg rasmi: MB Tajol Rosli, disaksikan oleh Zahid Hamidi & CEO SPNB
Pemaju: Syarikat Perumahan Negara Bhd (SPNB)
Jumlah rumah: 348 unit rumah + 11 unit kedai
Harga: RM35,000 hingga RM80,000
Tanah: 25.49 ekar
Dijangka siap: AKHIR 2007
STATUS SEKARANG: HABUK PUN TARAK, TAPAK TU DAH JADI TEMPAT ORANG LETAK BATANG2 KELAPA YG DITEBANG
MEMANG CEMERLANG, GEMILANG....TEMBERANG..!!
komen

4 comments:

Aziz said...

Undi laa lagi BN.

Anonymous said...

Maaflah kepada pengundi-pengundi saya. Saya tak mampu nak buat rumah, yang saya mampu hanya BERJANJI SAJA.

Saya belum bersedia kerana saya tak cukup kaya lagi. Baki yang merasa kecewa, tak payahlah undi saya lagi, kalau tuan puan tak ngundi pun saya pasti menang jua dalam PRU 13 nanti.
Dari Ahli Parlimen Bangun Duduk.

Anonymous said...

Zahid Hamidi kabornya bljr agama..sek agama mana ntah...tp, dr segi praktik apa yg dia bljor, pun ntahlah..org2 gini, lg dasat blsnnya kat sana..sbb wat fitnah kat Islam..tahu hukum tp tak takut hukum.. apa sgt la dgn daki dunia yg di kejor2, tak kemana bwknya...cukup masa, semua tinggal..pergi sendirian, gelap seorangan..yg kekal cuma amalan2 baik..sanggup ke nak kena panggang?

Permata © said...

Jaanji tinggal janjiii.....

Ape khabar ummianni?lama xlawat sini..
semoga sihat dan ceria slalu..:)

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil