Followers

Monday, March 12, 2012

apa celop to'...'cow'orang nak samakan Mami Jatt Lembu dgn TGNA... minah ni nama dia  Farahana Jamaludin,Pengarah Kebangsaan Jaringan Melayu Malaysia (JMM),...PENGARAH tu..bukan calang2 status dia pegang..PENGARAH beb..korang mampu ke jadi PENGARAH..??


korang ingat tak dulu dia penah samakan TGNA dengan Ayah Pin..?? sekarang ni dia nak buat lawak antarabangsa nak suruh TGNA tunjukkan keberanian macam Mami Jatt Lembu letak jawatan..mau aku muntah darah pasal terlebih gelak dengan kenyataan ala2 bodek tahap keldai..kalau ya pun kau nak jadi bengong janganla tayang kat orang..malu ooo..


Mami Jatt Lembu korang tu takde bilanya letak jawatan..tempoh dia jadi senator dah nak tamat..so jangan jadi bengap pasal nak membodek..kau dapat berapa ekor lembu dari Mami Jatt Lembu tu....yang kau nak samakan dengan cerita menantu TGNA tu sikit pon tak ada persamaan laa...dan untuk pengetahuan korang..kes TGNA dah lama tutup buku la weii..aku ulang sekali lagi KES DAH TUTUP..!!


RM250 juta bukan sikit duit ooo...RM250 juta tu duit rakyat yang disalahgunakan untuk dijadikan harta individu..dia buat duit rakyat macam harta mak bapak dia yang punya...ini kes pecah amanah..pecah amanah adalah sikap yang tidak bermoral...maka amanah yang rakyat beri kepada pemimpin korang ni..melibatkan hak rakyat..


maka pemimpin yang tidak bermoral ini korang bela...kes Mami Jatt Lembu korang ni masih terbuka luas untuk disiasat..kalau nak alihkan kesalahan Mami Jatt lembu tu carila mangsa yang kotor sama macam Mami Jatt Lembu korang tu..lembu lawan dengan lembu la to'..

Mokcik Ketua Puteri UMNUU ni pon sama bengap..puji tinggi melangit pasal ada can nak ganti Mami Jatt Lembu ka..?? tapi kalau mokcik Puteri ni aku sokong dia ambik alih tempat Mami Jatt jadi ketua wanita UMNUU..pasal dia banyak bercakap guna akal dari Mami Jatt Lembu banyak guna emosi..


memang dia tak layak jadi ketua wanita umnuu..suruh dia undur sekali dari jawatan Ketua Wanita UMNUU..bikin busuk nama pergerakan wanita je simpan Mami Jatt Lembu..busuk sampai ke usus dahh..tetapi sapa2 pun jang jadi Ketua Wanita UMNUU ..rakyat tetap dengan ABU(Asal Bukan UMNUU)..


maaf aku sedikit emosi bila menulis entry ni..pasal kenyataan yang low class ini keluarnya dari mulut individu2 yang bergelar pemimpin besar..tetapi berotak kecil..

komen

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil