Followers

Friday, October 10, 2008

bagaimanakah nasib Najib selepas ini..??

Oleh ulitmayang

"1]
Perhatikan foto ni
:

``Izinkan saya beredar pergi,
memberi ruang kepada pemuda,
melupai UMNO tidak sekali,
terus berjuang walaupun bersara.''-tun Mahathir


 1. Mahathir angkat tangan Pak Lah tinggi - tinggi, macam nak hayun je !!!
 2. suasana ceria , gembira dan tenang

Bagaimana selepas itu

 1. Pak Lah kena ganyang bermula daripada hari pertama ambil alih jawatan
 2. Terlalu banyak tindakan – tindakan Pak Lah yang tidak disenangi oleh Mahathir , macam – macam , pembatalan projek jambatan bengkok , tetapi yang paling besar ialah pembebasan Anwar dari Penjara Sungai Buloh

2]
Perhatikan foto ni :


 1. Pak Lah “shake hand“ Najib
 2. Suasana ceria , gembira dan tenang
Bagaimana selepas itu
 1. Sebelum mengumumkan untuk tidak bertanding jawatan Presiden mac’09 nanti , Pak Lah sudah melalui tempoh ganyang yang cukup panjang , iaitu sejak 2003 lagi
 2. Adakah selepas ini , Najib akan terselamat dan selamat mengemudi parti UMNO , tanpa apa – apa gangguan dari Pak Lah ?

Kalau diperhatikan betul – betul , kedua foto di atas , sama dari segi kondisi nya , kedua – dua pemimpin umno , iaitu yang akan melepaskan jawatan dan yang akan nenerima jawatan , keadaannya senyum , gembira dan ceria

Tetapi , rumusan akhirnya nasib Pak Lah sangat malang sekali , pertama kali dia diganyang selepas menjawat dan menerima jawatan sebagai Presiden UMNO dan Perdana Menteri dari dan oleh Mahathir dan kali kedua sebelum melepaskan jawatan Presiden UMNO dan Perdana Menteri kepada Najib oleh juga Mahathir

Begitu lah berkuasanya mahathir dalam menentukan calon – calon Presiden UMNO dan Perdana Menteri Malaysiasumber tranungkite
komen

No comments:

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil