Followers

Wednesday, November 19, 2008

filem GAY pertama Malaysia..hampeh aje..!!


"Berahi tidak memiliki sempadan.."
ceh..!! jijik tol slogan cite ni..


Comolot..korang penah tgk cite pendek tajuk 'comolot' ni..? ummi baca kisah filem pendek ni kat blog matcomot ..

Ummi tak paham apa yg nak diketangahkan oleh Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (ASWARA) ni...? kehebatan jalan ceritanya kah..? kehebatan pengarahannya kah..? kehebatan cinta sejenisnya kah..? kekreatifannya kah..? kehenseman pelakonnya kah..? 

Kalau diperhatikan ada satu komen yg pelik lagi membina(membina kepada kejahilan)..

"
oleh 336225114
yalah tu, aku dah admit....negatif aje.,,positif komen takde ke?? perlu berfikiran luasla skit korang ne..salah ke diorang nak buat kelainan..?? aku pun org melayu gak dan aku admit mg terdapat babak yang 'tak sepatutnya' ditayangkan dalam film ne. sya seorang lelaki sejati dan tak rasa apa apapun.. anyway, film korang mg kreatif..tpi perlu tingkatkan kualiti lakonan skitlaa..

wei....this is just an acting scene..."

bagi ummi ni komen  bangang yg teramat..!! dah kepupusan idea nak buat cerita ke budak2 skarang ni..? korang rasa hebat sangat ke dah..?! cubalah buat filem yg berkualiti sikit.. yang ada unsur pengajaran...unsur teladan..unsur keinsafan..unsur yg elok2 la pendek kata..

dah lah masalah politik makin kucar-kacir..ni terbit lak pemikiran yg kucar-kacir dari generasi muda yg kita harap untuk menjadi pembela agama..bangsa dan negara..hampeh tol...!!


komen

5 comments:

Anonymous said...

tak kiralah sape yang buat cerita nih tapi ia sungguh2 mengarut

sya said...

cerita ni menggambarkan moral penduduk negarara islam ni....harap pihak yang patut amik tindakan.....aku tengok filem ni macam menyokong je budaya songsang ni....adoiyai!!

Ummi Iffah said...

criter gilerr....

geli tengok bab main sabun tuu...

macamana crite macam ni buleh lulus?

orang yang buat tu one sick dude!!!

Awat? Dah takda modal ka?

afna said...

mmg pening budak ASWARA nih..elok letak subjek agama dlm wajab akademik..baru depa tau..

Malaya007 said...

wah...GAY, geli o,...

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil