Followers

Monday, August 17, 2009

KEMPEN DANA BLOGGERS N-11 dilancarkan

Kempen DANA untuk TABUNG BLOGGERS PAS untuk Pilihanraya Kecil N11 Permatang Pasir, di buka kepada awam untuk memberi sumbangan ikhlas. Tabung ini diusahakan oleh pihak Seketariat Bloggers PAS Negeri Perak. Setelah berbincang dengan Setiausaha Seketariat dan juga YB Khalil Idham Lim, Ketua Penerangan PAS Perak, ia dilancarkan secara RASMI mulai hari ini.

Kepada sahabat dan dermawan yang mahu menyumbangkan dana bagi kegunaan bloggers-bloggers PAS yang bertugas di N11 boleh menyalurkan sumbangan ANDA ke akaun dibawah :

Akaun e-Public Bank
6992182706 Azizul Nizam bin Zulkifli

Akaun CIMB click
0206-0040624-52-8 Sharifuddin

Akaun Mayban2U
158417021317 Mohd Nazib

Jumlah Sasaran DANA : RM3,500~ RM4,000

Tempoh Kutipan Dana ini akan berakhir pada 25hb. Ogos 2009
Jumlah kutipan dana akan dipamerkan di blog ALBANJARI ONLINE
Juru Audit Tabung Dana diketuai oleh blogger Anak Sengat dan Ajijoi
Pemegang Amanah Tabung : blog ALBANJARI Online

Sumbangan awal Tabung ini sebanyak RM200 oleh YB Khalil Idham Lim, dan RM50 oleh blog Albanjari Online memulai secara rasmi, di buka untuk para dermawan fi sabilillah..untuk ikhlas menyumbangkan kepada jentera bloggers PAS di N11.

Esok (19hb. Ogos 2009)
Terdapat 2 pertemuan akan diadakan di Bilik Gerakan Induk PAS Permatang Pasir.

Perjumpaan Pertama (1)
1) Perjumpaan Blogger Pakatan Rakyat dan Media dengan JK Media & Strategik PAS pada jam 11 pagi. Selepas PC berlangsung.

Perjumpaan Kedua (2)
2) Perjumpaan Bloggers dibawah Seketariat Bloggers PAS Perak pada jam 2 petang (selepas Zohor) tempat akan diupdatekan selewatnya pada lewat petang ini. YB Dr. Mujahid Yusof Rawa akan memaklumkan tempat dan lokasi perjumpaan itu akan diadakan menerusi blog albanjari Online. Perjumpaan Tertutup hanya kepada blogger PAS dari Perak, Pulau Pinang dan Kedah. Semua bloggers yg memegang keahlian PAS diseru untuk hadir ke Perjumpaan ini dari 3 negeri yang dinyatakan tersebut. Ketua Penerangan PAS Perak telah mengesahkan akan hadir pada perjumpaan ini.
 
 
komen

3 comments:

aro said...

Nak join gak esk boleh ke? Yang mane satu ek.. kena minta kuar kejap la.. esk keje.. Hehe.. Kot leh bantu apa yg patut, insyaAllah

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

ummi lebih suka kalau aro dapat yang bellah petang tu..tu lebih khusus utk bloggers sahaja..bantuan anada sgt dialu2kan..

ummi hanya boleh titipkan salam ukhuwwah pada semua dan salam perjuangan..

aro said...

terima kasih Ummi. InsyaAllah yang petang tue boleh datang. Pagi ni ada keje sket kat tanjung tu. Takut tak sempat je. Orait. InsyaAllah apa yang termampu diusahakan nanti. Harap2 dapat join juga nanti.

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil