Followers

Tuesday, August 04, 2009

berita paling GEMPAR...!! lagi pimpinan UMNO nak masuk PKR...

Berita gempar baru masuk, para pemimpin tinggi UMNO masuk PKR. Mereka adalah Tengku Razaleigh Hamzah, Datuk Shahrir Samad, Datuk Azmi Khalid dan Ruhanie Ahmad dari blog popular Kuda Kepang.

Namun berita tersebut masih lagi khabar angin, belum ada sesiapa yang dapat sahkan.
KuLi yang sebelum ini dipelawa oleh Datuk Zaid Ibrahim untuk masuk PKR melalui blog MyZaidIbrahim, walaubagaimanapun menolaknya juga melalui satu artikel di The Malaysian Insider.
Artikel yang berjudul “Why I shall not be accepting Zaid’s offer” menyebut, “I am not in Umno because I “harbour hope of saving Umno” in its present incarnation. I remain because the cause for which Umno was formed, and the principles which guided its promotion, has not gone away just because we have lost our way 60 years later, and they need to be upheld.”

Jika kita teliti artikel tersebut, kita akan ketahui bahawa Ku Li komited kepada perubahan, jadi khabar angin yang mengatakan bahawa Ku Li akan masuk PKR tidak boleh kita tolak bulat-bulat.
Seorang pembaca yangm emberi komentar, mempertikaikan kemasukan Isa Samad ke dalam PKR. Beliau ragu-ragu dengan berita ini, berkemungkinan ia hanyalah cuma khabar angin.
Kata Haji, “[...] tapi isa samad - what the heck he want to join PKR, can’t get along with najib ? kita tunggu dan lihat , may be it is bull(tipu) too .”

Beliau juga bimbang kalau-kalau PKR jadi seperti UMNO dan melabelkan PKR sebagai parti Anwar Ibrahim. “will PKR be the neo of UMNO plus neo MCA plus neoMIC?? atau parti Negara - cita cita tak kesampaian Dato Onn atau apa yang mungkin nak dibuat Burhanudin Helmi sebelum beliau jd leader PAS… , ahh it is Anwar Ibrahim party anyway… , Anwar you know Anwar, ingat Mahathir pikir dia je yg boleh gulai malaysia”

sumber perakexpress
komen

12 comments:

triple x malaya said...

kalau betul khabar angin tersebut...taniah kpda kepipinan pkr n pakatan rakyat..

mrakunman said...

namanya juga bohong. Dato sharir samad kata dia terus bersama Umno hingga khidmat habis

mountdweller said...

Salam.

Janganlah bila dengar berdentum guruh di langit, kita terus sediakan tempayan!

Air di kolam masih banyak dan sering bertambah.

TAIPINGMALI (TM) said...

Bagaumana dengan adun Changkat Jering dan Behrang, dah isi borang ker? kalau dah dapat boleh rampas Perak semula..

baginda® said...

arap2 jd le masuk... hahha

eXception said...

Kah kah kah... satu lagi kelentongan Pakatan Rosak... Tahniah kepada yg percaya, kerana meletakkan kepala otak anda di kepala lutut....

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

hatiminda said...

mansuhkan kerakyatan Anwar...

AKTA ISA = AKAN KITA TUNJUKKAN ANWAR IBRAHIM ANWAR SIAL!!!!

Mohamadazhan hjDesa said...

Salam.

Allhamdulilah, semoga kemasukan mereka ini memberi kekuatan kepada kita. Dah kuat kita jangan sombong. ramai yng sedang memerhati.

anakpakitam said...

banyak betul kabar angin. berhati-hatilah dengan perkabaran itu. Moga tuhan melindungi kita.

Anonymous said...

Kalau masuk baguslah tetapi takut kalau menyusahkan dan mungkin nanti ada cubaan nak meruntuhkan PKR.Bukan apa banyak sangat bekas orang kuat nanti kacau bilau pulak nak urus.Nanti banyak pulak dia membangkang dan cakap-cakap yang tak betul yang dikeluarkan.Mungkin kalau jadi ahli lagi senang nak menjatuhkan PR dari dalam.Boleh percaya ke mereka ini.Nanti ahli-ahli yang pendek pengetahuan akan dengar cakap mereka pulak.Hati-hatilah dengan strategi orang umno.Mereka akan buat apa saja untuk melemahkan PR.

CUPING MERAH said...

ku tunggu dan menunggu..
ku harap dan mengharap...
ku nanti dan menanti...

umngok sudah hampir karam..karam..hanya tinggal cebis-cebisan kain biru untuk menutup lubang...

muaaaahhhhhhhh..................

Anonymous said...

salam,

alangkah bagusnya kalau dibuka cerita kafir masuk Islam... takdalah sia-sia cerita itu...

- parti jahat, kato eh -

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil