Followers

Tuesday, August 04, 2009

Mamat Khairul Azam yang akan terima pingat KASUT MELAYANG..


Betul ke mamat Khairil ni ahli PAS..kalau betul kenapa dia engkar dengan arahan TGNA dan TGHA..?? mintak siasat mamat ni..macam nak burukkan PAS je gayanya..ahli PAS takde ' DEGIL ..JAHAT..BODOH ' membabi buta macam mamat ni..dan kalau betul la mamat ni ahli PAS boleh pulak dia suruh polis pi tangkap Presiden PAS..dia ahli PAS ke BEKAS ahli PAS ni..kang tak pasal2 dapat kasut mamat ni..
Mamat ni juga dengan rasa bertanggungjawabnya telah meneliti kerosakkan harta awam kat lokasi perhimpunan anti ISA..banyak harta awm rosak kata dia..tong sampah rosak..lampu rosak..telepon awam rosak..kalau tengok mamat ni bercakap dengan gaya ala-ala nyah gitu takde nye gaya ahli PAS..HAMPAS adalah...
komen

7 comments:

Anonymous said...

SIASAT......
KITA BUAT SIASATAN DIRAJA KE ATAS MANGKUK SEKOR NIE...
SAPA YANG KENAL DENGAN MANGKUK SEKOR NIE BOLEH LAH BERI PENJELASAN..SEPERTI..
GAMBAR..
ALAMAT RUMAH
NO TEL.....

Anonymous said...

ala nak heran apa..spesis abdullah bin ubai bin salol bin bahalol melambak dah la ni ...ummi nak heran apa

Anonymous said...

gaya cam hanjing pun ada juga mamat nie

Anonymous said...

PELAKON UPAHAN....?? ??

Anonymous said...

BERLAGAK TOL MAMAMT TU...SEKEH PALER KANG....CAM BAGUS JERR....

setapa said...

Otak orang umno rosak tak nak minta ganti rugi ke.

Anonymous said...

Yang saya pernah kenal dia, saudara mohd khairul azam ni dulu adalah student UKM sekitar thn 1997-1999 mcm tu..
dia seorang pemimpin parti TSB (Tindakan Siswa Bersatu) yang pro kerajaan melawan parti MAMPU (Islam Penyelamat Ummah) di UKM.
Daripada penglibatan beliau dulu dan sekarang tidak hairanlah beliau sebenarnya penyokong kerajaan no1.

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil