Followers

Monday, September 28, 2009

Bagan Pinang mula bermandikan projek2...


Projek PDRMProjek Kementerian Pelancongan


Projek JPS
Pojek UBN...


 

 

  

Projek PAS mana...???

Kenapa bila PRK berlaku projek dengan sekelip mata boleh dibuat..kalau kawasan yang betul2 memerlukan bantuan untuk pembangunan atau penmbaikpulihan ambil masayang terlalu lama..bukan setahun dua..malah ada yang sampai berbelas..berpuluh tahun pun tidak diendahkan...itu pun belum tentu dapat..tunggu ADUN atau MP kawasan tu meninggal atau letak jawatan baru la mencurah2..yang bukan untuk kepentingan peduduk pun boleh dapat...

semuanya kerana politik..nak memancig undi rakyat...agak2nya warga Bagan Pinang berapa nialinya..??


RALAT* tarikh pada gambar tidak betul kerana setting date di kamera rosak...

komen

13 comments:

Anonymous said...

Salam...biasa la tu, di mana ada PRK di situ projek ditabur....

::harap2 pengundi BP tidak dikaburi....

Anonymous said...

La projek pas ialah membungkus UBN

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

Salam Mr.K..

Harap2 gitu la..si dengar cerita depa nak serang estet2 pulak..yang tu projek beli jiwa warga estet..

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

salam anon..

harap projek PAS kali ini dapat bungkus BN pastu tenggelamkan dalam laut..

daaksaytunk said...

date kat gambar tew bukti ko memang sengaja buat cerita...fitnah orag di bulan syawal..kan..
agak2la...kalu tak mau bodoh terselahpun, edit buatla tarikh ko tew..

Anonymous said...

Salam,

Artikel yang menarik tuan..
Jika tak keberatan layari Neutral Daily sekarang dan linkkan blog kami di blog anda.
Terima Kasih..

"Informasi Neutral Tanpa Kepentingan"
http://neutraldaily.blogspot.com/

anti umno said...

fitnah ke tak..ko gi kat bagan pinang/teluk kemang ko leh nampak la bende alah ni...

Anonymous said...

Jangan dihina pengundi Badan Pinang!

- MS -

Anonymous said...

Jangan dihina pengundi Bagan Pinang!

- MS -

daaksaytunk said...

aku memang kat bagan pinang.. apa yang aku nampak Tsunami Kekalahan PAS bakal berlaku di PD. UMNO BN BANGKIT DI BAGAN PINANG..

daenpengu said...

Bersyukur dgn ape yg ada dibumi MALAYA ini!!nasib kita mmg selalu baik.kalu ada PRK,kat situ ada perubahan yg ditaburkan pemerintah UMNO!!dari gerai2 PAS dan PKR SUME DPT SYFAATNYA!!itu maknanya kerajaan perihatin!!TAPI kot2 kalu menang ler pakatan rakyat hari tu,agak2 ape jadi cik umi oi??JADI MCM PERAK DULU LER,YG SEKEJAP TU!!ABIS SUME KENA TUKAR TITLE!!!KESIAN TAK??RENUNGLAH WAHAI SEDARA2 KU ORG PKR DAN PAS!!!

daenpengu said...

KEBEBASAN,KEKAYAAN,KEMAKMURAN HATTA KEINDAHAN BUMI MALAYSIA INI JUGA KAU TU UMII@?IBU!!JGN DIARAB KAN NAMA MELAYU KAU TU!!ADALAH HASIL PERJUANGAN ORG2 DULU IAITU........UMNO!!!!KESATUAN MELAYU!!!FAHAM?MANA WUJUDNYA PKR ATAU PAS PADA MASA ITU>>>RENUNGKAN LAH WAHAI SEDARA2 KU!!!BIASISWA KAU TU??PAS BAGIKER????ATAU ANWAR???DIA BELAJOR PUN PAKAI BIASISWA KJAAN TAU!!TANYA LER SIAUW2 TU YE!!

daenpengu said...

BAGI PROJEK SALAH,TAK DIBAGI SALAH!!!JADI, CIK ADIK OI,APA YANG BETULNYA YE?????MCM NI LAH,APE KATA KITA PAKAT2,BUAT MARKAS JE!!AMACAM??DUDUK GAMAI2!!AGAKNYA KALU PKR DN PAS MEMERINTAH...BUKAN DITABURKAN PROJEK KAT KAW PRK TU JE,SALAH HARIBULAN KENA JUAL PROJEK!!!!KAN NGAM NGAN DAP????BUAT GERAI,,CAM BIASA!tapi JUAL PROJEK!!!!!!!!BOLEH??

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil