Followers

Wednesday, September 16, 2009

pecah kaca pecah gelas..dah baca harap balas..hehehe

 
kad raya ni khas utk semua pengunjung dan teman ummi di UmmiAnni Blogspot ini dan juga Facebook ..kad raya ni sindri bikin oo...

ummi mengucapkan Selamat hari raya..maaf zahir batin sekiranya ada terkasar bahasa..terlebih seloghoh..termengumpat..tercaci..termaki
..terkhilaf dan segala2 'ter' yg tak disengajakn ataupun tersengaja...ummi menyusun sepuluh jari memohon maaf..semoga Syawal kali ini memberi seribu kerahmatan kepada anda semua..dan kalau dipanjangkan umur kita akan berjumpa di Ramdhan yang akan datang dengan penuh kesyukuran..

Selamat Hari Raya Aidilfitri...
 
nak cuti dari online..kalau boleh le..hehhee..sudilah terima kad dari ummi..
 

komen

14 comments:

Nangkubai said...

Maaf Zahir dan Batin juga dari kami Warga Sendiri Mau Ingat...Pecah Kaca,Dalam Kebun..Kalau ada yang terasa,kami mohon Ampunnn..

muraisenja said...

Selamat hari raya utk ummi sekeluarga.

matsamankati said...

Ummi,

Tapai pulut tak ada ke? Kalau dah habis, tinggalkan airnya pun tak pa la.

Selamat Hari Raya kepada Wak, Anak-anak, Pak Karamu dan semua keluarga.

CUPING MERAH said...

kad raya saya ambik...mohon ampun dan maaf

akira® said...

salam ummi.

kedaikopitepimasjid mengucapkan selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin.

anak muallaf said...

Kadmu diterima,Kak lehapun nak tutup blog sepanjang cuti raya ni..konon..Esok dah nak balik kampung.Apa pun kak leha pun nak pohon ampun dan maaf mana-mana yang "ter-ter" tu la..sop..sop..sop..raya ni jom pi jalan Kedah ajak wak n anak-anak.
Walau apa pun tulung siapkan semua profile lajnah tu dah due date dah.Nak minta maaf sekali lagi la maaf zahir dan batin..

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

salam warga Sendiri Mau Ingat...

sama2 lah kita bermaafan..

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

salam Muraisenja..

selamat hari juga buat anda sekeluarga..makan ketupat ingat2 le ummi ye..

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

kalau Abg Mat dtg umah ummi..ummi akan simpankan tapai tu utk Abg Mat..jgn tak mai dah..

kirim salam gak pada Kak Odah n anak2..sampaikan ucapan Selamat Hari Raya kat kak Odah tau..raya mana thn ni Abg Mat?

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

cuping merah n akira..

selamat hari raya dan maaf zahir batin buat anda sekeluarga

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

salam kak leha..

hati2 dijalan raya no..sampai kedah jgn lupa jenguk blog..jgn lupa bwk buah tangan dri kedah tau..

pasal profile lajnah tak masuk kat halwa..tu untuk dmp jek..alhamdulillah dah dapt semua..planner je blum sempurna..kak leha kena pikiaq untuk planner..

KUNYiiL said...

salam i'd fitri..
fuh! kad tu cretive nya..
nak menitik air mata melihatnya..
sori yek

Sufina said...

Salam Aidil Fitri Kak Ani, maaf zahir dan batin. Kad raya saya ada di sini:

http://i577.photobucket.com/albums/ss211/marrobbuka/kadraya.jpg

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

salam Aidilfitri buat Safina sekeluarga..terima kasih untuk kad yang menarik..

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil