Followers

Tuesday, January 06, 2009

melaknat Israel setakat mana..??

Seluruh dunia mengutuk serangan Yahudi terhadap Ghaza, Apakah hasilnya ? Bakar bendera, bakar patung, pijak gambar dan sebagainya apa hasil ? Mana lebih banyak asap dari bakaran bendera Israil dan patung-patung dari asap yang menjulang di Ghaza ? Mana lebih besar api yang menjulang dari bakaran bendera Israil dari api yang menjulang di Ghaza ? Mana banyak air mata simpati dari umat islam seluruh dunia dari air mata di Ghaza ? Semua ini wajib di jawab secara lojika

Mengapa saja tidak di anjurkan sembahyang hajat di tanah lapang dengan di hadiri jutaan manusia supaya semua yang hadir memohon pertolongan daripda Allah, dari melakukan tunjuk perasaan yang ternyata mendapat letih dan membuang masa dan tenaga, siapa yang mahu mendengar perasaan orang yang menunjuk perasaan ? Siapa yang mahu mengambil tindakkan yang berkesan terhadap Israil walaupun Israil tidaklah begitu ramai

MENGHARAPKAN

Mengharapkan OIC? Mengharapkan negara arab di sekeliling Palastin ? Mengharapkan PBB ? Bukankah semuanya negara ini sudah di bawah telunjuk Yahudi ?
Siapakah negara yang menyokong sehingga tertubuhnya negara Israil ? Siapakah yang menbenarkan Yahudi membuka perniagaan di seluruh dunia sehinggakan aktif balik Freemason ? Mengapa tidak di senaraikan perniagaan Israil di negara ini supaya orang ramai dapat melumpuhkan perniagaan mereka ? Bukankah 75% perniagaan itu adalah sumber penjajahan!

Wahai orang Islam semua! Mengapakah Israil begitu berani menyerang dan membunuh rakyat Palastin sedangkan negara Yahudi tersebut di kelilingi negara Arab ! bukankah islam itu bersaudara ! Apakah orang islam di keliling negara Israil itu sudah satu nada dengan Yahudi ? Adakah Israil begitu berani menyerang Ghaza di sebabkan Fatah dan Hamas telah berpatah arang?

PANDANGAN PENULIS

1. Selagi Palastin tidak kembali kepada sistem Islam maka selagi itulah mereka menjadi ulam Yahudi

2. Selagi tiada yang bersikap Salahuddin Al Ayubi maka selagi itulah Palastin menjadi ulam Yahudi

3. Selagi negara umat islam mengizinkan Yahudi berniaga di negara umat islam maka selagi itulah Palastin menjadi ulam israil termasuklah negara umat islam yang lain cuma masa belum sampai

4. Selagimana umat islam tidak bersatu maka selagi itulah umat islam menjadi ulam kuasa Yahudi dan Nasrani

5. Selagi ada sistem pemerintah yang sealiran dengan barat maka selagi itulah Allah mengajar umat islam supaya membuka mata luas-luas, namun sehingga kini manusia masih buta

6. Selagi sistem islam tidak di laksanakan maka selagi itulah Allah menyedarkan umat islam dengan memusnahkan dan menghina maruah umat islam itu sendiri, lihatlah kenyataannya di seluruh dunia ini yang mana uamat islam sahaja yang menderita dan di bunuh..

sumber PakKaramu

An Israeli attack helicopter fires a self-protection flare, top left, and a missile, bottom, towards targets in Gaza as seen from the border between Israel and the Gaza Strip, Monday Jan. 5, 2009. Israeli forces pounded Gaza Strip houses, mosques and tunnels Monday from the air, land and sea, killing at least seven children and six other civilians, as they consolidated a bruising offensive against Palestinian militants. (AP Photo/Ariel Schalit)

Smoke rises after an Israeli air strike in Rafah in the southern Gaza Strip January 5, 2009. Israeli tanks, planes and ground forces pounded Gaza on Monday and the defence minister said the offensive against Hamas militants in the Palestinian enclave would go on until Israel was safe. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa (GAZA)

Smoke rises from a gas terminal after an explosion in the northern Gaza Strip January 4, 2009. Israeli tanks and infantry battled Hamas fighters in the Gaza Strip on Sunday in a ground offensive launched after eight days of deadly air strikes failed to halt the Islamist group's rocket attacks on Israel. REUTERS/Yannis Behrakis (GAZA)

Shati refugee camp, in Gaza City, Monday, Jan. 5, 2009. Israeli forces pounded Gaza Strip houses, mosques and smuggling tunnels on Monday from the air, land and sea, killing at least seven children as they pressed a bruising offensive against Palestinian militants. (AP Photo/Khalil Hamra)
Palestinian relatives of Hamas militant Mohammed Abu Shair, who was killed by an Israeli air strike, mourn beside his body during his funeral in Rafah in the southern Gaza Strip January 5, 2009. Israeli tanks, planes and ground forces pounded Gaza on Monday and the defence minister said the offensive against Hamas militants in the Palestinian enclave would go on until Israel was safe. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa (GAZA)
Mourners pray near the bodies of Palestinians killed after an Israeli air strike in the northern Gaza Strip January 4, 2009. Israeli soldiers and Palestinian militants battled on Gaza City's outskirts on Sunday after Israeli troops and tanks invaded the coastal enclave in the worst fighting in the conflict in decades. REUTERS/Ismail Zaydah (GAZA)
komen

No comments:

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil