Followers

Monday, January 05, 2009

ramai penjenayah akan muncul di Kuala Terengganu..??

"KUALA TERENGGANU, P.36... Tempat berlansungnya pilihanraya kecil...hampir 6000 hingga 8000 polis dan SB berkemah, merayau dan bermundar mandir diseluruh parlimen Kuala Terenggnu.

Di persimpangan Cendering, dipadang bola MPKT, dan dijalan KT- Kuala Brang (Wakaf Mempelam) puluhan kenderaan dan ratusan polis berkemah, ini menjadikan kesesakkan lalulintas yang cukup parah. "INILAH HADIAH KEPADA PENGUNA JALAN RAYA YANG LAIN UNTUK KE BANDAR KT.

Malahan puluhan pondok kecil telah dibina untuk diisi "POLIS" yang beruniform. Apakah tujuan sebenar?....Itu dari segi pihak keselamatan. Nampak dan pada umumnya UMNO DAN BN SUDAH MENANG SEBELUM BERTANDING.

Dari maklumat diperolehi UMNO dan BN mahu 100% menang. Cara yang cukup baik ialah kumpulkan "POLIS" dan "SB" untuk menunjukan pihak pembangkang akan membuat "kacau" semasa pilihanraya dan berkempen.

Untuk maklumat pihak polis dan keselamatan biasanya pihak keselamatan yang memulakan "provokasi" terlebih dahulu. Bukti jelas di semua tempat berlaku kekecuhan. Kami merayu kepada kedua pihak UMNO dan PAS malah pihak keselamatan polis dan "sb" berlaku adil.


Dengan kehadiran polis 6000 orang tidak termasuk SB... rasanya tidak adil dalam proses pilihanraya atau bagaikan P36 Kuala Terengganu tidak normal. -tranungkite "

ummi..

yang nampak..PRK di KT ni pihak BN menggunakan polis adalah untuk menakut2kan pengundi2...mungkin juga sebagai warning..kalau BN kalah tentu ada huru hara...memang dah terbukti pon semasa PRK di Permatang Pauh yg lepas..apabila penyokong umno mengamuk pasai habuan tak dapat...mungkin di Kuala Terengganu lagi hangat kot..wallahualam..

Jahat sangat ke pengundi orang P36 Kuala Terengganu?.......atau samseng sangat ke UMNO atau pemuada dan puteri umno dan BN?........Atau hanya menjadikan satu bentuk provakasi dan lakunan atau pelakun tambahan semasa hari mengundi disertiapa peti undi P36 Kauala Terengganu?.......Atau kaki pengaucau dan baut kacau disemua peti undi P36... lalu menuduh pihak PAS dan pakatan atau pihak umno dan bn sebagai punca ?........ada juga ura2 mengatakan pengundi hantu pon mungkin sebanyak itu..ntah la kita tunggu dan lihat...

Mungkin polis dah dapat maklumat yg penjenayah2 satu Malaysia akan bersidang di Kuala Terengganu untuk membantu PRK di Kuala Terengganu..tu sebab dorang pakat berkampung di sana...
mesti banyak penjenayah di luar Kuala Terengganu berpesta dan bertepuk tangan tengok kedunguan abg polis kita ..mana tak nye..bila ada aje PRK..dengan taat setia nya mereka menurut perintah kerajaan yg dungu...

nak tanya sikit kat abg2 polis....mana lebih penting..
membenteras jenayah atau menjadi pak pacak di setiap PRK yg diadakan..?

agak2nya akan ada lagikah insiden seperti gambar dibawah ini pada hari penamaan calon di Kuala Terengganu nanti..?


komen

4 comments:

mediamelayu said...

erk elehhh, apa punya bodoh la kor. kat permatang pauh pun mcm tu, anwar menang cantek je...

hang kan pengikut parti isle (konon) percayalah pada allah, apabila 5 negeri menang ke pambangkang,takdak pun kecoh pasal undi hantu, tapi kalau kalah....mcm sial bisingnya.

http://forum.mykmu.net/

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

bila dah menang takde masa nak bising..dah tentu bz nak uruskan pentadbiran negeri...

Muhammad Nor Azim B. Nor Azizi said...

Salam..betul tu ummi..

Doakan kejayaan kita di K.Terengganu nnt..

Insyaallah..sy akan berada di sana 15hb ni..Allahuakbar!

p/s: mediamelayu, kalau mengikut ISLAM (ada istilah "isle" ke?), mestilah prcaya pd Allah..cubalah hormat sikit agamamu (kot la..) ini..

auraputih said...

;-) mcm2 kan kan pendapat dan pandangan..
kalau dah berlainan fahaman tu, perkara yang baik dipandang buruk. yang betul dikata salah..
itulah apabila berlaianan fahaman..ishh.ishh.ishh..

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil