Followers

Saturday, October 10, 2009

Antara Rasuah dan Maruah...!!!

Sidang Media Oleh Salahudin Ayub pada pukul 6ptg
Perarakkan Haram -YB Salahuddin Ayub

Sidang akhbar tergempar telah diadakan petang ini bagi memberikan maklumat terkini setelah menerima beberapa maklumat dari pihak risikan PAS..akan berlaku perarakan untuk menimbulkan suasana provokasi yang dijangka bermula dari petang ini hingga esok...mereka akan menggunakan pakaian yenag menyerupai penyokong PAS seperti baju PAS..poster PAS..bendera PAS ..mereka merancang untuk berarak di kawasan penduduk kaum cina untuk menimbulkan kebencian kepada PAS.

berikutan dari maklumat tersebut, PAS telah membuat laporan polis di IPD Teluk Kemang.. difahamkan perarakkan tidak dikhususkan kepada kenderaan motosikal sahaja..mungkin juga mereka menggunakan kereta dan sebagainya..Pengarah Pilihanraya N31 YB Salahuddin Ayub mengaskan PAS tidak akan mengadakan program seperti yang tidak bermoral itu..mereka bertujuan untuk memburukkan imej PAS di mata pengundi Bagan Pinang.

Risalah PALSU -Ustaz Nasaruddin Tantawi


Pemuda PAS Pusat juga memberi kenyataan bahawa akan disebarkan satu risalah mohon maaf PALSU dari Dewan Pemuda PAS Pusat dengan menggunakan kepala surat Dewan Pemuda PAS Pusat dan tandatangan Ketua Pemuda PAS Pusat Ustaz Nasaruddin Tantawi yang telah ditiru..Surat memohon maaf itu bertujuan kononnya Pemuda PAS mengaku pelbagai kesilapan insiden2 kekecohan dan kekasaran yang berlaku dua tiga hari yang lepas adalah tanggungjawab Pemuda PAS...ini adalah satu penipuan dan fitnah dengan mengguna nama Ketua Pemuda PAS..Pemuda PAStidak bertanggungjawab terhadap risalah jahat itu.


Pertarungan diantara Maruah dan rasuah-YB Mahfuz


Gelombang rasuah ini telah mula ditolak oleh rakyat seperti yang berlaku kepada Ong Tee Kiat dan Chua Soi Lek...YB Salahuddin mengucapkan tahniah kepada kaum cina(MCA) yang sanggup menolak pimpinan yang rasuah..maka PAS berharap pengundi Bagan Pinang menolak calon yang teran-terangan mengamalkan rasuah... Pilih ISA bermakna menjual maruah. Pilih Calon PAS bermakna pertahankan maruah kita yang mahukan pemimpin yang tidak mengamalkan rasuah..


komen

No comments:

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil