Followers

Monday, August 04, 2008

bingai seorang pemimpin...!!PERISTIWA YANG BERLAKU DI TUGU NEGARA AMAT menggemparkan umat nabi muhammad saw di bumi MALAYSIA.

Apakah peristiwa yang akan membawa bencana kepada bumi malaysia??
SEANDAINYA MAJLIS FATWA MUFTI PULAU PINANG diambil kira dan saranan mufti PERLIS tidak diambil berat oleh pak lah maka rakyat malaysia yang beragama Islam amat-amat sedih sekali peristiwa itu.

Walaubagaimanapun Pak Lah tidak boleh disalahkan kerana kemungkinan hati pAk Lah sudah gelap gelita dan bercahaya lagi angkara budak yang belum akilbaligh itu...


ABU HURAIRAH ra berkata" Pada suatu malam,setelah solat ISYAK,aku keluar bersama RASULULLAH SAW.Ketika berjalan aku berjumpa dengan seorang wanita dia berkata"WAhai Abu HUrairah,sesungguhnya aku telah melakukan dosa,Apakah aku masih boleh bertaubat?"Dia berkata,"Aku telah berzina "Lalu aku berkata kepadanya."Terlaknatlah engkau,terlaknatlah engkau.Demi ALLAH,taubatmu tidak akan diterima".Lalu wanita itu keluar dengan hati sedih dan pergi.Maka aku berfikir dalam hatiku.Mengapa aku berfatwa.Sedangkan Rasulullah berada di sampingku.Maka aku segera pergi berjumpa baginda.Lalu baginda berkata "Engkau sudah salah.Apakah engkau tidak mendengar ayat;
"DAN ORANG-ORANG YANG TIDAK MENYEMBAH TUHAN YANG LAIN BERSAMA ALLAH...MAKA ALLAH AKAN MENGGANTI KEJAHATAN MEREKA DENGAN KEBAIKAN..."
QS;AL FURQAN;68-70

Kemudian aku keluar dan berkata ,"Siapa boleh menunjukkan padaku wanita yang bertanya kepadaku tentang suatu masalah?" Lalu mereka berkata,"Dia telah GILA wahai Abu Hurairah!" Namun kucari dia sampai bertemu dan aku khabarkan kepadanya bahawa taubatnya masih boleh diterima.Lalu dia menjerit kegirangan sambil berkata,"Aku ada kebun,Maka aku sedekahkan ia kerana ALLAH dan Rasul-NYA."

DISEBABKAN PERISTIWA TUDUHAN DAN PENGAKUAN YANG TIDAK ADA HARGA DIRI MAKA PEMIMPIN KITA TIDAK DAPAT PETUNJUK LAGI.. TIDAK HAIRANLAH SEGALA TINDAK TANDUK MEREKA AMAT BERTENTANGAN DENGAN AGAMA SERTA AKAL FIKIRAN YANG SIHAT..termasuklah peristiwa di tugu NEGARA.
"oleh neraca
"Perbuatan mana-mana individu muslim sama ada pemimpin atau rakyat yang meletakkan kalungan bunga, tabik hormat dan bertafakur yang dilakukan untuk Tugu Negara adalah bercanggah dengan prinsip-prinsip akidah Islam yang anti kepada sebarang unsur keberhalaan."

Demikian kenyataan Mufti Perlis, Dr Mohd Asri Bin Zainul Abidin yang mengulas upacara Tugu Negara bersempena Hari Pahlawan 31 Julai lalu, yang menyaksikan Perdana Menteri, Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi hadir di Majlis Kalungan Bunga monumen berkenaan.

ImageAbdullah dilaporkan menyempurnakan istiadat meletak kalungan bunga di Tugu Peringatan Negara sebagai memperingati wira-wira yang gugur semasa mempertahankan tanah air dengan diikuti tiupan lagu dan trumpet 'Last Post' serta deklamasi sajak berjudul Pahlawanku oleh Pegawai Waran I, Azamin Itam.

Kata Dr Asri lagi, perbuatan seperti itu seakan menjadikan tugu berkenaan berhala yang dihormati malah sekiranya pelaku tidak mempunyai sebarang iktikad bahawa itu semua memberi manfaat dan mudarat, maka perbuatan itu adalah sia-sia dan bodoh.

"Ia tetap haram kerana meniru perbuatan musyrikin dan jika pelaku beriktikad itu memberikan kemanfaatan kepada keamanan, kedamaian ruh mereka yang telah meninggal dunia, maka itu adalah perbuatan syirik yang jelas. -harakah


janagn disebabkan kesalahan pemimpin rakyat jadi mangsa kemurkaan Allah...

wallahualam...

komen

3 comments:

Harimau-Menaip said...

Tahun lepas pun dia buat hal.

~*♥ UmmiAnni :: HaniNasution♥*~ said...

tu la tok ghimau..mana la anak2 nak dgr kata ulamak..kalau bapak sendiri takmo dgr kata ulamak..

ni la..kalau bapak kencing berdiri..anak kencing berlari...

Anonymous said...

orang2 malaysia ni banyak yg akal fikiran nya pendek.
termasukla engkau wahai penulis blog.
aku bukan penyokong BN mahaupun keadilan ke ape ke.
tapi ini pendapat aku.
tujuan pak lah letakkan bunga di situ sebagai mengingati jasa2 pahlawan yg gugur untuk bumi malaysia ni.ia adalah perbuatan SIMBOLIK.get it??bukannya dia pegi berdoa mintak hajat kat tugu negara tu.tu barula syirik.BUKANNYA TUGU TU YG DIPUJA!DAN BUKAN JUGA PAHLAWAN YG DIPUJA.nak ingat jasa pahlawan pun tak boleh?and aku pasti masa majlis tu mesti ada upacara membaca doa semoga roh2 pahlawan2 negara dicucuri rahmat.bagi aku perbuatan dia sama macam meletak bunga di atas kubur.
bongok betulla korang ni.bongok tahap dewa.
korang kene ingat, yg membuat fatwa adalah manusia.bukannya korang tak bleh pikir sendiri benda ni.atau mungkin maksud fatwa tu dah diambil di luar konteks?aku bukan kata aku lagi pandai dari pembuat2 fatwa tentang hal2 agama, tapi rakyat malaysia ni kan ada otak, snirila mau pikir.takkanla pak lah tak leh pikir sendiri ape yg dia buat tu betul ke tidak.

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil