Followers

Saturday, August 09, 2008

ingin tau...!!

assalamualaikum.gif salam picture by elorange_360




Akhir2 ni terlalu banyak blog blogger diceroboh...ummi ada pertanyaan yg nak diajukan...
  1. Apakah tanda2 blog kita diceroboh..?
  2. Bolehkah kita trace sape punya keje..?
  3. Bagaimana nak mengelak blog diceroboh..?
komen

5 comments:

Hasbullah Pit said...

Apa yg saudari maksudkan dengan "blog diceroboh"?

Desressurection said...

1) Link pada blog kejap ada kejap hilang,
2) Hilang gambar-gambar yang dipostkan
3) Orang lain nak masuk blog kita tetiba dihujani dengan "pop up"
4) Ada kes bila kita nak masuk sesuatu blog, dia link ke tempat lain...
5) Ketika anda hendak menukar password, password lama anda telah ditukarkan

Tapi Pemuda Pelapis kata, sistem bloggers ni yang agak kacau kebelakangan ni...tak tahulah, mungkin juga...so many possibilities...

CARA NAK MENGATASI...SAYA BUAT BLOG LAIN...HUHUHUHUHU!

Harimau-Menaip said...

Ada juga disebabkan di flagged oleh orang lain, ada kerana sistem dan ada yang kelihatan abnormal dari biasa.

Entahlah.

~*♥ UmmiAnni :: HaniNasution♥*~ said...

salam.

hasbullah pit,

seperti yg dah berlaku pada tok ghimau,mat saman kati,desperado,no2umno dan mereka2 yg terpaksa buat rumah baru la..

des n tok ghimau,

ummi cuma nak buat langkah berjaga2 aje..

wallahualam

Topengperak_Xinwugi said...

Salam ummi...

Sebenarnya bab ceroboh ni bukan bermula "akhir-akhir" ni & sebenarnya bukan diceroboh...tetapi ada antara pelayar yang "report spam" pada blog kita... blog saya stakat ni dah 4 kali di"spam"kan oleh puaka-puaka jembalang & 4 kali jugalah saya bertukar blog...

1st blog url - perisikrakyat : telah di"spam"kan pada awal may 2008.
2nd blog url - perisikrakyat1 : telah di"spam"kan pada awal jun 2008.
3rd blog url : perisik-rakyat : telah di"spam"kan pada akhir jun 2008.
sekarang saya dh dapatkan "domain & hosting" sendiri(http://www.perisik-rakyat.com)...depa x leh nak "spam" blog saya dah...kah kah kah...

utk pengetahuan ummi setakat hari ni blog rakan-rakan yg telah di"spam"kan ialah ustazmuda,no2umno,matsamankati & keseluruhan blog PAS n9...

Tak dapat nak trace siapa yg "spam"kan blog kita...

Cara paling selamat, dapatkan "domain & hosting" sendiri...habis duit sikit la...saya dapat dgn harga rm100(domain & hosting).

Ni bukan promosi ke apa...tapi kalau nak safe, baik dapatkan domain...bg saya berbaloi dgn harga semurah tu...no more "spam" & hosting pulak bukan local...us server punya...(KERAjaan x leh trace id)hahaha

slamat,aman,makmur..(khakhakha)

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
  • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
    5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
  • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
  • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
  • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
  • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
  • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
  • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
  • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
  • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
  • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
  • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
  • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
  • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
    Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
  • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil