Followers

Sunday, August 03, 2008

garangnye dia...!!!

ummi jumpa artikel di sebuah blog...TERKEJUT ummi...garang ropenye dia ni...iye le,mana le dia tak ngamok...didedahkan gambor adik kesayangan dia.... tapi terpikior gak ummi ni...yang dia kepohkan satu malaya pasai dia dgn DSAI meliwat,diliwat dan terliwat tu..tak pikior ke orang lain bulih marah....

-----------------------------------------------------------------------------

I just shocked, when i opened my message in friendster account, today, "a killing note" appear in my message from my friendster's friends, saiful bukhari (perhaps, u know him?? , he accused anwar sodomized his butt), in the killing note, he warned me that he will "broke" my head if i'm not remove his sister pic... oh my god!! are u serious saiful??

this is the message he sent to me :

actually, i just put her sister pic at my friendster default ..well, i have no intention to do anything, i just admire his sister, thats all, she's really pretty on my eyes..

same like i put maya karin picture, all, my girl..friends.picture. in my friendster's album... so you should not worry saiful, believe me, i've no intention at all to disturb you and ur sister.... just my hobby to be different than others.. :-)... i'm sorry ok..

this is the chronology of my dialogue with him.
I reply that message:

He reply my message to print his message, i dont know is it dia faham, beza print screen and print..



so, i pun decide untuk print screen his message and spread into internet, blog and forum..bukannya untuk memalukannya, tetapi supaya, saiful, yang mungkin mempunyai "bayang belakang tabir", tidak meneruskan niatnya to broke my head.. let people know, if something happen to me, saiful is the only one, who should involve in that...


then, i think dia tahu, message ugutannya telah disiarkan di beberapa laman web seperti tranungkite , cari forum, ainisazreen n bermacam2 lagi, he sent this message to me..


well i consider, everything just silap faham sahaja.. and this is my fault :-), who start first..i really want to said sorry to saiful..n this is my last message.


I just shock, someone who should be "slow" and "lembik", are very garang dan kasar tutur bahasa di message pertamanya.. I just think again, isk, kalau garang dan kasar macam ni, boleh ke DSAI liwat..??
komen

4 comments:

Topengperak_Xinwugi said...

Assalamu'alaikum...

ala ummi...zaman skarang ni x heran dah...Allah bayaq cash kalau kita buat bende tak betoi...

1 side dia ckp kene tutuh tanpa rela...

1 side dia nak pecah kelape org...

cu tanye dia balik...mase blakang nak kene tutuh nape tak kasik pecah kepala ( ada 2 makna nih ) org yang menutuh tu???

sape yang fitnah, sape yang "mengfitnah"? ( ada 2 makna gok nih )

bapok kat lorong kene raba pun pandai terajang sampai beguling2 tukang raba, inikan pulaak mat macho muda belia sweet 23...

ape la punya otak penipu...patut la study kantoi...bodoh serba serbi...ingatkan bodoh 1 side, bijak kot bagian lain...rupe2nye...bodoh semer-semer skali...

ni macam lembu klon tapi salah amik genetik...

Anonymous said...

salam.

saya rasa mesej pertama dia adalah " his true colour"

pastu bila dia tau mesej tu dah tersebar dlm internet, trus ayat sopan...


well, two face.wallahualam

~*♥ UmmiAnni :: HaniNasution♥*~ said...

waalaikumsalam..

topengperak
tu yg ummi muskil tu..baru buh gambor dah hangin satu badan...

anonymous
ummi pun rasa camtu gak la..

jogi da bomb said...

Siapa adik dia? Hish... tak tercapai akal ku... Betul2 tertinggal keretapi.

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
  • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
    5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
  • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
  • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
  • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
  • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
  • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
  • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
  • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
  • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
  • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
  • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
  • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
  • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
    Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
  • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil