Followers

Friday, August 08, 2008

Dipaksa --> Suka Sama Suka

assalamualaikum.gif salam picture by elorange_360"Mohamad Saiful Bukhari Azlan tidak dituduh bersama Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana pemuda itu pengadu yang mendakwa diliwat oleh ketua umum PKR, kata menteri dalam negeri Datuk Seri Syed Hamid Albar.

"Patutkah kita mendakwa orang yang membuat laporan polis, mendakwa kejadian itu berlaku?

Syed Hamid berkata, dalam kes rasuah umpamanya, orang yang didakwa menerima sogokan lazimnya akan didakwa dan bukannya pemberi yang membuat laporan.

ummi : betol la si pemberi maklumat tak kena dakwa..tu kalau dia tak terlibat terima duit rasuah...tapi kes si Sayfool ni...dia yg terlibat sama malah mangsa dan sebagai pendakwa lagi tu....patut kena dakwa sama la..alahaiii


"Itulah cara sistem perundangan... yang penting ialah wujudnya keadilan," katanya."

ummi : sistem perundangan kita cam gini ke..... nyesal lak tak belajor undang2...377B
--> 322B ...???
ummi : tak bape nak cerodik dgn angka2 ni...

** Dipaksa Liwat --> Suka Sama Suka **
ummi : sudah tukarrr ka....


"


Nampaknya Hamid Albar juga terkunci mulutnya dalam menjawab situasi yang serupa yang melanda Anwar sekarang ini. Anwar dituduh "melakukan liwat" dengan saiful secara "suka sama suka", dan jika didapati bersalah, boleh dikenakan sebatan dan jail sehingga 20 tahun. Anwar tidak dituduh "merogol" atau "meliwat paksa", tetapi dituduh perlakuannya adalah suka sama suka.

Pertuduhan ditukar last minit. Daripada "paksa" kepada "suka sama suka". Sebabnya satu : rakyat tak percaya saiful dipaksa. Mereka telah cuba pelbagai cara untuk menjual idea tersebut, tetapi terus ditolak mentah seluruh negara.

Saiful yang sebelum ini dilihat sebagai "mangsa liwat", sekarang terpaksa menjadi "gay tulen" bagi mencapai objektif pertuduhan 322B. Dan jika saiful lepas ini adalah "gay" tulen - dimanakah kebanggaan keluarganya, mahupun bakal isterinya, nak diletakkan?

Nah, sekarang nyata sekali "Uncle Pet" akan dilihat tak lebih daripada seorang pejuang sifat gay anak sedaranya.

Bersumpahlah! Nak bersumpah apa pulak kali ni? Sumpah bahawa kamu merupakan pengikut kaum Luth nombor wahid? "

imbasan kata2 uncle Pet

"Anwar is doing that thing,its happened...now u imagined haa...kita ajak dia sumpah cara Islam,u can see..macamana...dia cakap ini macam..ini macam...come on kita as a muslim arr..very simple,u berani kerana benar..u takut kerana salah ...."

ummi : alahaiiii Pet..... jangan cakap Pet .... nanti makan dek sumpah kang...
komen

1 comment:

Desressurection said...

Salam - WWW.PILIHANANDA08.BLOGSPOT.COM
telah DICEROBOH..saya kini dalam mengemaskinikan tapak baru untuk blog saya...

www.pilihan-anda.blogspot.com

HARAP MAKLUM

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil