Followers

Thursday, April 16, 2009

JKKK ditamatkan perkhidmatan..??

[scan0001.jpg]
sakit jiwa betul warga UBN ni ye...cuci dengan clorox pun belum tentu bersih hati depa ni...

dunia...dunia...!!
komen

4 comments:

D'Rimba said...

SEGERA ATUR LANGKAH BERKESAN LEBIH BAIK KITA DENGAR CAKAP PARA ILMUAN YANG BEBAS JIWANYA DARI POLITIK SEPERTI PAK SAMAD.......

Malaysian-2Day said...

apa yang nak di hairan kan UMMI? Ummi nak buat2 terkejut pehal? Kerajaan PAS dengan tidak segan silu membuang semua Ketua Kampung semasa PAS memerintah. Janganlah nak buat2 terkejut lak wahai UMMI. PAS bukan sahaja buang semua ketua kampung, malah kunci dewan, tadika kemas .. wow .. UMMI tak takder kat Malaysia kut masa perkara tu jadi. LAGI TERUK UMMI!!!! wa cakap luuu

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

salam malaysian-2day

ish..ish..ishh..ummi rasa hang yang takde kat malaysia kot..malah yhang tak dok kat Perak masa pilihanraya kecil masa memilih ketua kampung..org umno sendiri keluar mengundi memilih ketua kampung..atau hang geng2 yang pi angkut harta dewan orang ramai balik rumah kot..segala kerusi meja..kipas dewan semua hangkut balik rumah pasai kalah dalam pilhanraya ketua kampung..

tabika kemas kena kunci..?? kena kunci ke..saja2 kunci nak mintak simpati pastu tuduh kerajaan PR buat..Zahid yg duk bising kata tabika ditutup tapi kat tempat dia semua tabika beroperasi seperti biasa...malu ooo Zahid buat cerita..menteri apa tu..perangai tak senonoh...

Anonymous said...

Inilah bahana...... .....
akibat Mandat LOMPAT.

Rakyat jadi mangsa.

sebelum ini, ketua kampong telah dilantik menerusi PILIHANRAYA / UNDI.

Kita cabar agar pemilihan Ketua Kampong baru nanti,...
guna PILIHAN RAYA.


JKKK diminta BUBAR.

DUN tak berani bubar

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil