Followers

Tuesday, March 17, 2009

bila pulak nak tangkap yg hina Agong ni..setahun dah ni..!!

Pasangan suami isteri di Kuala Terengganu menyusul kes penghinaan terhadap Sultan Perak selepas enam orang dari tiga negeri dihadapkan ke mahkamah minggu lepas.

Ahli perniagaan Fuad Ariff Abdul Rashid dan isterinya Fatimah Maisurah Abdullah, seorang peguam, didakwa meninggalkan ulasan yang jelek terhadap Sultan Azlan Shah di satu laman web yang berhubung dengan tapak web rasmi baginda.

Setiap kesalahan menurut Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 membawa denda maksimum RM50,000 atau penjara tidak lebih setahun, atau kedua-duanya, jika didapati bersalah.

Jumaat lepas, dua dihadapkan ke mahkamah Kuala Lumpur, dua lagi di Butterworth, masing-masing seorang di Kota Kinabalu dan Petaling Jaya dihadapkan atas kesalahan serupa.-malaysiakini


persoalannya apa kes pulak dengan depa2 yg dibawah ni...dah la menghina Sultan..malah baginda juga sebagai Yang Dipertuan Agong..!! pasal apa pihak berkuasa taknak ambik tindakan...adakah kerana mereka ni org umno/bn maka pihak berkuasa jadi buta..!!

buat kerja tu biaq LILLAH'HITAALA.....sapa salah hangpa DAKWA jaa... senang cerita....TANGKAP saja tak kira parti mana... Janji sapa yang Hina Sultan sah DERHAKA tapi masalahnya pasai apa pulak KENA KAT PEMBANGKANG LAJU di SIASATNYA TAPI BILA KENA KAT MUKA UMNO ianya sunyi sepi macam tak ada apa jadinya.... dah masuk setahun dah nie...

http://raab.com.my/blog/wp-content/uploads/2009/02/natang_amdang.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_xCW4Jfa-SWE/R-mfHIk3bvI/AAAAAAAACLA/9Rmv5aIMo5s/s400/natang1.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_hwdf_UC61JI/SZIa1AN_vbI/AAAAAAAAA1U/nQHUBEcBLws/s400/natang.2.jpg
komen

2 comments:

LAWAN MANA YANG TAK BETUL said...

tak kan ade punya, Cuba close up muka-muka pemegang banner tu. Kalau dah tau sapa dia..dakwa cepat2 la. Ni yg tulis komen dalam web pun cepat je kena cekop , cekap betul Polis kita ni dalam menentukan IP Address pengguna-pengguna internet. Ada makluman kata semua ni berlakon je supaya kita semua takut nak berblog/komen. yg kena tu kambing hitan je wehhh

Baginda Reformasi said...

baginda pun rase camtu la... itu kambing itam je kut... imposible gak tu.. sedangkan sirul pun baginda tak kenal rupe inikan pule just tau IP adress je... baginda pun tau mane nak carik IP.. hahah

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil