Followers

Tuesday, January 13, 2009

betol-betol..atau cobaan ..???

Tanpa Nama TranungKite Admin berkata...

Laman web tranungkite.net telah rosak akibat pencerobohan dan tidak dapat di akses lagi.

Buat masa ini TKO beroperasi di http://www.tranungkite.07x.net/

harap beri sokongan.

- Webmaster- Tranungkita.net
harap2 ini benar-benar dari webmaster TKO...mintak2 ini bukan cobaan...!!
ummi dah naik cuak pulak..!!

web ni dalam siasatan..dan dalam siasatan awal perisik maya kita dapat mengesan kerja mengklonkan TKO buat kali yg kedua...

Awas bagi para pelayar laman web TKO. hari ni pihak kami telah mengesan klon laman web TKO yang menggunakan link http://www.tranungkite.07x.net/. pada pelayar yang melayar web Klon TKO pada link diatas dinasihatkan supaya tidak meng log in kemana-mana ruangan forum atau bahagian yang memerlukan akses menggunakan password.

Dikhuatiri bahawa kesilapan anda mengakses akan mengakibatkan password anda di curi oleh pihak-pihak yang mencuri peluang atas kesilapan anda.

Harap korang tak terpengaruh dengan laman web tersebut yang diwujudkan dengan tujuan yang tidak baik.

Untuk pengetahuan korang jugak, laman web TKO masih tidak dapat diakses buat masa ini kemungkinan kerana masalah server yang tidak dapat menampung jumlah pengunjung yang semakin ramai berikutan Pilihanraya Kecil Parlimen 036 akan berlangsung tidak berapa hari lagi - aku agak la... stakat ni x dapat nak berhubung pun dengan mana-mana webmaster TKO... susah ke nak kontek sesame sealiran untuk penyebaran maklumat?

Mana-mana webmaster TKO sila hubungi mail saya poji2ya@gmail.com untuk mengupdate situasi laman anda.
komen

2 comments:

perunding said...

apabila ditimpa musibah.
kita kata innalillahi wa inna ilaihi rojiuun.
Ya Allah beri ku sabar dan pahala atas musibah ini.
Dan Ya Allah kau gantikan ku dengan yang lebih baik dari kehilangan ini.

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

amin..

insyaAllah.. semuanya ada hikmah..

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil