Followers

Friday, January 16, 2009

propaganda jahat...!!

kalau dari asal artikel yang ummi baca di sini....ada sedikit ketidakadilan terhadap DAP..keran kita tidak tahu ianya perbuatan siapa...adakah benar2 DAP..atau pihak yang nak melaga2kan PAS dan DAP..?kita kena peka kerana memandangkan hari mengundi hanya tinggal beberapa jam sahaja...tidak hairan propaganda semacam ini boleh terbit..

sekiranya perkara ini dilakukan oleh DAP..ini memang melampau...tapi gerak hati ummi kata ini adalah propaganda BN...saja nak laga2kan PR...jangan risau BN Kuala Terengganu milik PR...!!


(Gambar: Dua Kepala Babi yang diletakkan atas bendera Pas yang diconteng-conteng.)

(Gambar: Tulisan "OM" diconteng di surau. Siapa dalang sebenarnya yang menconteng bangunan ini? Adakah angkara penyokong ????? yang juga merupakan penyokong tegar ????. Menyamar sebagai India-Muslim untuk masuk ke surau dengan alasan ingin menunaikan solat )


(Gambar: Para jemaah dan penyokong Pas yang terkejut dengan tindakan biadap ?????).(Gambar: Contengan "FUCK" carutan di pintu masuk surau).(Gambar: Perhatikan betul-betul tulisan semburan pada dinding surau dengan semburan pada bendera PAS. Ada apa-apa persamaan? Kaedahnya sama iaitu gunakan penyembur cat. Apakah ianya datang dari idea mastermind yang sama?).

komen

7 comments:

HOT ZOOM KOMUNITI said...

Astagfirullahalazim.Surau pun org boleh buat cam tu.X ada agama kot org tu?

abe MIE 'TERJAH' said...

PAS suruh DAP pegang babi...lepas tu buat tuduhan yang UMNO lakukan...

Propaganda murahan PAS...dari dulu, kini dan insya allah selamanya....

Janji dia dapat kuasa dan tak dapat penuhi janji..itu kerja PAS...dan satu lagi, PAS sanggup menunggu arahan DAP nak buat hudud..jadi apa salahnya dia tunggu DAP letak babi kat bendera...

ini kerja orang bijak ...tapi berfikiran iblis...bila nak dapat kuasa...

UMNO boleh memerintah terengganu tanpa menghina PAS kerana PAS sendiri kini menghina diri depan DAP...

Anonymous said...

ini kerja pencacai umno la....sapa lagi???? sama dgn di Melaka dulu. paling bodoh dlm dunia. tak pk psl agama dah bila nak menangkan umno korup!!!

Anonymous said...

Kalau Menyamar sebagai India Muslim kemungkinan orang HINDRAF atau Keling DAP. Jangan tuduh Orang Islam lain. Sejahat jahat orang Melayu Islam , tak sanggup gadai agamanya untuk politik.

Munawir Bin Haji Hassan said...

JANGAN KITA TUDUH MENUDUH ANTARA SATU SAMA LAIN. LAPURAN POLIS SUDAH DIBUAT. BIARKAN POLIS BUAT SIASATAN TERPERINCI. SELURUH UMAT ISLAM , TAK KIRA DARI PARTI POLITIK MANA MENGUTUK PERBUATAN BIADAP INI...

alfateh said...

Astagfirullah,

kes ini boleh menimbulkan fitnah, jgnlah kita menambah fitnah yang sedia ada.

ini bukan sahaja isu politik , tapi mengaitkan ISLAM.

kpd saudara abe MIE `TERJAH`,
ANNOY1
ANNOY2
ANNOY3
jgn membuat tuduhan tnpa Bukti.
sokong saudara munawir, biarlah polis membuat siasatan.

jika pesalah adalah Islam, betapa tindakannya menghina Islam,

jika pesalah non-muslim, dia mencabar sensitiviti umat Islam dan mempertikai Perlembagaan.

GeNeRaSi MaLaYSia said...

subhanallah.
pe lh yg nk jd dgn dorg ni..
xde keje len ke ek...
harap yg membuat nye perkara ni mendapat balasan dr ALLAH swt..

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil