Followers

Tuesday, January 13, 2009

tranungkite di ceroboh..??

pagi ni semasa jenjalan kat blog perisik rakyat ummi terbaca satu komen yang berbunyi TKO telah dicerobohi..jadi ummi nakkan kepastian akan berita ini...kalau benar memang gatal betol tangan yang menceroboh tu..

dah dekat2 nak pilihanraya ni macam2 pulak terbit..tolong sahihkan berita ini...


Anonymous Anonymous said...

Penting !!!!! TKO telah di ceroboh

Pengumuman kepada semua pengunjung setia laman web http://www.tranungkite.net , ahli forum, kelab TKO dan sesiapa sahaja yang mengikuti perkembangan laman web ini
Dukacita dimaklumkan bawaha lawan web tersebut telah pun di ceroboh. Buat masa ini , kami tidak mempunyai akses ke lawan web tersebut kerana penceroboh tersebut telah menukarkan password team admin dari memasuki laman web tersebut.
Untuk tindakan susulan, pihak TKO telah membuat satu laman web sementara yang beralamat di http://tranungkite.freehostia.com
dan email team admin yang di gunakan sekarang ialah tranung2009@gmail.com
Di harap pengguna semua bersabar dengan dugaan ini. Semoga sama sama kita berjaya melalui minggu-minggu yang mencabar ini

-WebMaster- TranungKite.net



komen

6 comments:

Asrol - kelatekito.com said...

laman web tranungkite.net tidak diceroboh,ianya adalah propaganda umno.

http://tranungkite.freehostia.com/ adalah laman web klon TKO - LAMAN WEB PALSU!!!

tujuan mereka adalah untuk mencuri username/password ahli berdaftar tranungkite.net jika ahlai tersebut login ke akaun mereka melalui laman web klon ini.


ini adalah taktik desperado UMNO.
harap maklum

- asrol (bloggers network malaysia)

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

salam asrol..

u la macam pelik..dua2 web sama cuma lain link...jadi yang mana satu betol..?

Asrol - kelatekito.com said...

http://tranungkite.net yang betul sejak azali.

Asrol - kelatekito.com said...

saya sudah buat report kat http://freehostia.com/abuse.html


http://tranungkite.freehostia.com tu guna hosting free.

tujuan umno wujud web tu adalah utk wujudkan kecelaruan dlm minda kita.jatuhkan moral kita.

TKO kebal dari hacker, so far.

Asrol - kelatekito.com said...

alhamdulillah.


support@freehostia.com
to me

show details 10:06 AM (4 minutes ago)


Reply


Hello,

Thank you very much for the information that you have provided. I will terminate this site and corresponding hosting account right away.

Best Regards,
Peter
Support@Freehostia.com
http://www.freehostia.com



asrol.affandi@gmail.com wrote:

Name: asrol
Email: asrol.affandi@gmail.com
IP: 118.100.1.173

 http://tranungkite.freehostia.com/ is a clone website.this website abused your TOC.this web is a phisher web

please take down this website a.s.p

the original site is http://www.tranungkite.net/v8/
thank you.

Asrol - kelatekito.com said...

bloggers network malaysia berjaya patahkan serangan cyber dari UMNO.

Tahniah topeng perak (perisik-rakyat.com)

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
  • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
    5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
  • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
  • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
  • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
  • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
  • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
  • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
  • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
  • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
  • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
  • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
  • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
  • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
    Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
  • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil