Followers

Monday, May 11, 2009

Ketua Pemuda PAS Bagan Datoh Ustaz Khairi Jamaluddin(Ust KJ)

Selesai sudah Mesyuarat Agung PAS Kawasan Bagan Datoh..semuanya berjalan dengan lancar..tahun ini merupakan tahun pemilihan jawatankuasa kerja yang baru bagi sessi 2009-2011...turut hadir memeriahkan lagi mesyuarat agung semalam adalah kehadiran YB K.Saven ADUN Hutan Melintang..Mesyuarat telah berlangsung di Balai Raya Sungai Sumun... 37 Cawangan PAS seluruh Bagan Datoh diwakili 6 orang perwakilan setiap cawangan bersama dengan para pemerhati dari seluruh cawangan...berikut adalah keputusan bagi keputusan pemilhan semalam.

Tiga jawatan utama parti, YDP, Timbalan YDP dan Naib YDP PAS Kawasan Bagan Datoh kekal menerajui semula PAS Kawasan bagi tempoh 2009 - 2011. Mereka memenangi jawatan tersebut tanpa bertanding. Berikut senarai AJK PAS Kawasan Bagan Datoh yang baru bagi sessi ini :-

YDP : Misbahul Munir Hj Masduki
Timbalan YDP : Kapt (B) Tn Hj Aris bin Bakri
Naib YDP : Ramle @ Ariffin Husein
Ketua Urusan Ulama : Ustaz Yazid Abd Hamid
Ketua Pemuda : Ust Khairi Jamaluddin (dipilih dalam Mesyuarat Agung Pemuda)
Ketua Muslimat : Uztazah Rahimah Samuri (dipilih dalam Mesyuarat Agung Muslimat)
Ahli Jawatan Kuasa :
1. Mokheri Abd Jalil
2. Ust Shairozi Iman
3. Ust Ahmad Baihaqi
4. Fauzi Hashim
5. Munirah Atihrah
6. Dr. Nurul Huda bt Jait
7. Ahmad Jailani
8. Said Mohammad
9. Hj Idris Mokti
10. Nazeri Hashim
11. Ajam Suhot
12. Fadzilah Salleh
13. Zulkifli Mohammad
14. Abdul Aziz Abbas
15. Dzahrul Lail Dardiri
16. Abd. Aziz Ahmad


istimewa kawasan Bagan Datoh Ketua Pemuda kami adalah orang yang hebat..kecil2 cili api orangnya..namanya saja sudah gah..sama pulak tu namanya dengan Ketua Pemuda UBN ..Khairi Jamaluddin(KJ)..tapi Ketua Pemuda Bagan Datoh merupakan seorang ustaz..berbeza dengan Keua Pemuda UBN..ahli sendiri mengelar dia perasuah..buka mmi ang kata pemuda BN sendiri yg cakap..ummi iye kan aja...Ustaz Khairi Jamaluddin tentu jauh berbeza dengan Khairi Jamaluddin pemuda UBN....

kepada barisan pimpinan baru Bagan Datoh ummi ucapkan tahniah dan takziah kerana telah diserahkan amanah kepada kalian untuk menerajui PAS Bagan Datoh memastikan kemenangan PAS pada PRU 13 nanti..dan memastikan perjalanan parti lebih lancar dan memperkasakan PAS di Bagan Datoh ini...

komen

1 comment:

LanaBulu said...

Ucapan TGNA kat sebelah atas kanan tu memang jelas..kecuali mereka yg buta mata hati atau memang takmahukan Islam tapi masih memakai sarung/kulit Islam saja...

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil