Followers

Sunday, March 29, 2009

lagi risalah provokasi....

tengahari ummi bergerak ke Bukit Gantang...sepanjang jalan Sungai Tinggi dan Sungai Kerang ummi jumpa risalah di atas...ini adalah risalah terbaru yang ditaburkan oleh pihak yang tak bertanggungjawab....kalau pun tidak ada tulis siapa yang mencetaknya..tapi kita boleh agak siapa punya kerja...


komen

5 comments:

Parpu Kari said...

muahahahahahahaha

UMMIE NAMA BAIK TUNJUK LA CONTOH BAIK SIKIT, BERTAUBATLAH...KEMBALILAH KE JALAN ALLAH, JANGA L MEMUJA PARTI PUJA BULAN NI

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

awat nya parpukari..

bulankan ciptaan Allah...apa salahnya kita memuja ciptaan Allah...dari timbang ciptaan manusia...

sapa patut tobat ni..?

Anonymous said...

maka sudah jelaslah dengan terjumpanya risalah ini...petunjuk bahawa orang yg menyebarkan risalah
menghina raja dan mufti adalah orang yang sama...dan kalau mengikut petunjuk blog ada gambar anjing ialah
gambar DS NIzar digambarkan sebagai anjing...ada dlm blog perak bangkit yg sedang kecut telo...apalagi mana
pihak berkuasa ...bila nak siasat
bertindaklah dgn adil ...seorang rakyat telah menderhaka dan menghina raja ...sebagai haiwan..!!
Adakah kalau berlaku dgn jelas dipihak PR tindakan double standard...????

Malaysian-2Day said...

kartun tu sinis kepada perbuatan NIZAR yang DERHAKA dan PAS yang menyokong perbuatan hina Eli. Apa yang nak di marahkan? Adakah gambar itu seteruk gambar yang di buat menghina SULTAN PERAK dan MUFTI baru2 ini dan gambar TUN DR Mahathir di samakan dengan khinzir satu masa dulu oleh HARAKAH! Sebelum UMMI nak kutuk orang, UMMI kene lihat apa yang PR dah buat kat UMNO dan BN. Kan UMMI kan

momotaro said...

nampaknya puak2 umno sedang memutarbelitkan fakta.. siapa sebenarnya yg derhaka!!!

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil