Followers

Wednesday, May 06, 2009

NI BELAJAR AGAMA KAT MANA ?Pas dan Melayu PR dijangka menggunakan surau dan masjid untuk berhimpun. Tapi mereka berhimpun untuk menderhaka kepada Sultan. Mereka berhimpun untuk menyokong Kerajaan Kafir DAP Laknatullah. Maka hukumnya Haram dan perbuatan tersebut adalah berdosa dan mereka layak dimamah api neraka.

ummi - fuyooo...siap dah jatuh hukum lagi tu....jaga2 hangpa..perakbangkit kata berhimpun di masjid dan surau adalah haram dan akan dimamah api neraka....bak kata Pak Karamu..
~PakKaramu~ said...

SALAM,

NI BELAJAR AGAMA KAT MANA ?

Mereka yang pernah berhimpun dan berbaring atas jalan di KK dulu hendaklah melakukan Taubat Nasuha kerana mereka juga telah melakukan Maksiat Besar
~PakKaramu~ said...

SALAM,

NI BELAJAR AGAMA KAT MANA ?

Mat Sabu adalah seorang yang kuat memfitnah. Agaknya sudah setinggi gunung Himalaya dosanya. Wallahu A'alam. Itu belum lagi kita kira kuat seksnya nak main dengan bini orang.

Nik Aziz pun mempertahankan Sabu pula. Banyak betul kepsesongan mereka ini.

Bala sedang menimpa PAS. Kini masalah dalam kepimpinan dalam PAS semakin bobrok. Begitu juga PKR.

Apakah hukumnya menyokong perjungan PKR? Perjuangan PKR hanyalah untuk memenangkan Kafirin dan menolak perjuangan Islam. Maka apakah hukumnya? Lihat saja pun dah tahu.

Kesian tengok orang Islam ditipu oleh PKR. Termasuklah Mat Saman Kati yang merupakan seorang penyesat dan menyesatkan orang lain. Mat Saman Kati ni patut disula saja.
~PakKaramu~ said...

SALAM,

NI BELAJAR AGAMA KAT MANA ?

Fuyoo...banyak tol fitnahnya dalam artikel dia ni.....apa pulak hukumnya ye..?? oo...dia hanya memberi penerangan dan menyampaikan yang BENAR..SEBENAR-BENARNYA BENAR mengenai hukum hakam agama..cuma ada sedikit mushkil..kitab mana dia guna ye....??

ni nak tanya..hukum sula disabitkan dengan kesalahan apa ye....?
berhimpun dan baring atas jalan tu kelakuan maksiat besar ke..?? hmm..banyak yang ummi tak tau rupanya..ni dia belajar agama kat mana ye..sape la ustad dia..?? hmm..


hangpa nak baca cari sendiri mana blog dia
..tak kose ummi nak link kan kat blog dia..penulis artikel ni nama dia perakbangkit..pepandai la korang cari...dan nilaikan sendiri betapa tingginya ilmu dia..korang jangan nak kutuk2 dia...kita tak setanding dia..kehebatannya tak boleh dipertikaikan lagi...apa kehebatan dia..korang sendiri pikir la...

ok lah ummi nak renti menulis dulu..pasai nak tergelak dari tadi ummi tahan....pasai dari tajuk dia ummi dah nak tergelak..

"Haram mengunakan Masjid dan Surau untuk mengumpulkan orang buat maksiat"


aduii...nak buat solat hajat dan munajat dia kata buat maksiat...jap nak ulang soalan pak Karamu

~PakKaramu~ said...

SALAM,

NI BELAJAR AGAMA KAT MANA ?

wallahualam...


komen

1 comment:

Anonymous said...

wakakakakaka.. wakakakaka.. wakakakaka.. perakbangkit.. ooiii.. perangbangkit.. bangkit dr kubuq kaaa.. ni ustad dia.. kalau x mashitah berahim.. hamid seman.. atau pun.. daus samseng.. hm.. maybe najari ajis..ostad2 umno.. biasakla ummi.. mencari sumber pendapatan dar zina untuk tampung keluarga yg susah HALAL.. wakakakaka..

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil