Followers

Saturday, February 07, 2009

dari bilik media Bloggers Network.....Ramai kami rakan-rakan bloggers yang berada di *** terharu (7 orang ajer pun), dan hampir menitiskan airmata apabila membaca komen sahabat kita di blog perakexpress dibawah. Kami tidak menagih wang ringgit dan material bagi meneruskan perjuangan ini, namun bila ada sahabat yang dapat membaca dan merasai getir susah payah kami para bloggers bekerja menyediakan material bagi menangkis hujah dan serangan saraf dari BN 24 jam sehari yang begitu mengila memutarbelitkan isu dan jangan terperanjat jika ada diantara bloggers-bloggers sukarela ini telah ;
 1. berkampung lebih dari 3 hari 3 malam, dimana siang dan malam seperti tiada jadual tidurnya semata-mata berusaha keras bagi merangka strategi-strategi khusus untuk menangkis serangan yang bertubi-tubi dari media kerajaan.
 2. Benar memang bloggers PR bukan seperti setengah bloggers yang diupah, segala perbelanjaan adalah dari poket sendiri, belanja petrol, tol, makan, dan sebagainya.
ikuti komenter sahabat kita ini;
terharu saya dgn semangat perjuangan bloggers semua..
tak tahu saya nak bagi sumbangan apa…nak tulis artikel tak reti
kesian saya kat bloggers ni,
nak photostat kena pakai duit.. buat CD pakai duit.. top up prepaid pakai duit.. minyak kereta pakai duit.. semua kena pakai duit
saya percaya semua pakai duit sendiri…
senang cerita mcm ni lah abg MSK…letak je lah no akaun BANK kat blog ni..
rasa2 saya ramai yg sudi nak hulur sepuluh dua… lebih2 lagi yg jauh dari perak ni

bukan apa…tadi tengah dok layan syahdu baca perjuangan blogger semua… anak saya yg kecik dok nyanyi lagu kartun wonderpets kat TV9

“wonderpets…wonderpets…kami datang membantu anda yg kesusahan…kami tak besar & kami tak kuat…yg penting kerjasama semua jadi mudah….
apa yg penting….kerjasama
apa yg penting…kerjasama”


Jika ada sesiapa yang mahu membantu sila dapatkan akaun bank di blog perakexpress di bawah :

http://bloggersnetworkmalaysia.com/?p=227

http://bloggersnetworkmalaysia.com/?p=261
komen

1 comment:

paloi bin mulau said...

kekuatan yg inilah tak ada pada puak amno. depa hanya kerja kalau ada duit masyuk.

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil