Followers

Tuesday, February 03, 2009

GEMPAR.....di mana Osman dan Jamaluddin sekarang..??!!

panas Apakah Jamal dan Osman masih hidup atau sudah mati?

Banyak yang tak kena. Laporan polis yang dibuat oleh Kerajaan Perak tentang kehilangan Jamal dan Osman masih belum menunjukkan penyelesaian. Aku tak harap polis akan menemui mereka.

Semua yang hilang…gagal ditemui oleh polis…kecuali bila dah mati. Dan aku menaruh rasa…mungkin Osman dan Jamal, mungkin dah kena C4.

Kalau sapa-sapa yang melihat video sidang akhbar yang dibuat oleh “Pegawai Khas Jamal dan Osman”, mungkin akan tertanya-tanya. Siapa “Pegawai Khas” ini.?

firdaus-shaharudin

Boleh lihat disini.

Aku bertanya kepada kepimpinan PKR diPerak dan tak ada sesiapa yang kenal “Pegawai Khas” ini!

Siapa Firdaus Shaharudin?

Sepanjang yang aku tau, Pegawai Khas Jamal ialah Zamri, Ketua PKR Kampar. Dulu ada pembantu khas Jamal iaitu Hazha, EXCO AMK Perak, tapi aku tak pernah tengok Firdaus Shaharudin!

puzi-ghazali

Dan disebelah pulak ialah Puzi Ghazali, yang dikatakan “Pegawai Khas” Osman Jailu. Pirrrrah!! yang ni seorang kontraktor dari Teluk Intan. Seorang Ketua cawangan Umno!

Pegawai Khas Osman ialah Mohd. Zuraimi Zulkaply. Ada seorang pembantu Osman bernama Shahrol, tapi PUZI Ghazali? Tak seorang pun pemimpin PKR yang kenal dengan “Pegawai Khas” Osman ini!!!

Apa dah jadi?????

Kedua-dua Jamal dan Osman gagal menghadiri sidang media yang sepatutnya dihadiri oleh mereka, sebaliknya diwakili oleh dua orang “Pegawai Khas” yang tak dikenali.

Apakah Jamal dan Osman masih hidup atau sudah mati?

sumber PerakExpresskomen

4 comments:

Anonymous said...

He, he, he Kalau ADUN PKR hilang macam mana boleh tulis surat letak jawatan, memang dalam PKR ada kaki peras Ugut, Lain kali kalau ada ADUN Perak menghilangkan diri , padahnya akan ada surat letak jawatan . Untuk pengetahuan Osman dan Jamaluddin sedang berseronok dengan Minah Cina, sedekah dari mana agaknya.

paloi bin mulau said...

salam,

teman nak tanya mamat dua ekor ni dah muncul dikhalayak ke? teman heran sbb spr umum depa masih adun tp batang hidung deme pun tak nampak.
teman tak nengok tv malam ni.

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

salam semua..

ummi pon tunggu 2 juga..tapi tak jugak muncul2..

mushkil...mushkil...

kepada pendokong dan penyokong Pakatan Rakyat..jangan mudah percaya kepada kenyataan2 yang disiarkan selagi tuan badan tak muncul...!!

IMRANI said...

Sabor Yop Yong.....tidak muncul kerana masalah keselamatan. Sat lagi muncul le tu.....

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil