Followers

Monday, February 02, 2009

peringatan pada ADUN PR.....

Kepada semua ADUN2 Pakatan Rakyat Perak...anda semua dikehendaki sentiasa meng'on'kan hp anda setiap masa untuk memastikan anda senang dihubungi...ini kerana anda mungkin akan difitnah akan keluar PR sekiranya anda tidak dapat dihubungi.....

tak caya...korang baca berita terpecah sumber PerakBangkit ni... kaler merah lagi tu font dia....
hahaha

BERITA TERPECAH:
seorang lagi hilang!!!!! Timbalan Speaker DUN Perak daripada DAP HEE YIT FONG dilaporkan "hilang". Ini ekoran beliau tidak hadir MAJLIS DAP dan mensyuarat dengan MB Perak hari ini. Usaha DAP hubunginya melalui telefon juga tidak berhasil. Beliau dikatakan TIDAK SEHALUAN dengan Pengerusi DAP Perak.

meh ummi tolong jawabkan bagi pihak HEE.....

aloo Pelak Bangkit...wa ada ma...talak 'hilang' looo....lu kecoh2 apa pasai...ehh..ehh lu ada koling2 wa ka...?? soli la Perak Bangkit wa talak sihat ma...wa tak mau diganggu..bukan talak sehaluan sama pengelusi DAP...wa talak sehaluan sama BN aja ma...lu mimpi ka...?? aiyaaa

ini lagu satu celita wa mau masuk MCA..?? aiyaa...lagi bikin fitnah la lu olang.... busuk punya olang..!! kalau lu mau belita sensasi kasi betoi2 punya belita loo...fakta mau betoi ma..apa balang main cedok2 belita tipu...lu boleh koling2 wa ma....sui la lu olang...

wa ada satu pepatah mau kasi lu olang...'nang bo ti nang..kui bo ti kui(olang bukan olang...antu bukan antu)...ehh sudah silap..sikalang sudah tukar...nang bo ti nang...kui lu memang kui(olang bukan olang..antu lu memang antu...) aiyaa...wa manyak takottt..!!


http://2.bp.blogspot.com/_H4SHtw-Qa70/RuDbG2RcBcI/AAAAAAAAAc4/jnknwFoav9Q/s400/indon%2B(8).jpg
komen

1 comment:

tharieq dhiyauddin said...

salam,

sama je PR ke BN dua-dua busuk.. bukan nak bela rakyat pun.. memecahbelahkan lagi melayu ade la.. secara logiknya nak bersatupadu yang simple pun payah.. semua gila kuasa..

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil