Followers

Wednesday, February 04, 2009

Perak belom milik BN...!!korang tenung lama2 muka2 kaki lompat ni semua...simpan dalam memori korang....inilah manusia yang punya banyak muka...senang cerita talam berpuluh2 muka....

ingat..!! rakyat takkan mudah lupa..jasa yang korang dah bagi pada rakyat Perak...

semoga Allah memakbulkan doa2 orang yang teraniaya(rakyat Perak)....

kalau pon BN memerintah Perak..tapi mereka pemimpin yang tak bermaruah kerana mendapat Perak dengan cara merampas ....
ini sama juga dengan cara
lanun.....

apa yang pasti, hari ini lebih banyak mata akan terbuka, lebih banyak otak akan terfikir..Inikah pemimpin yang memimpin aku? Ya Allah, hanya kepadaMu, kami memohon agar mereka yang kononnya pemimpin ini dapat ditewaskan olehmu Ya Allah. Hanya Kau Yang Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana. Sesungguhnya apa yang terjadi hari ini memang cukup menyedarkan hambamu ini akan bertapa buruknya perangai mereka ini..Amanah diberi, digunakan untuk memuaskan nafsu serakah mereka.

Rabbi Yasser Wala Tu Asser, Rabbi Atmim Bilkhair!

komen

6 comments:

Tambak Bunga said...

Ummi,
inilah kelemahan Anwar menghidu taktik BN,Anwar yang mula2 mencetus idea muntu melompat parti sehingga sanggupikut MP BN ke Taiwan.Yang nyata senjata dah makan tuan.Anwar telah lupa sejarah.
biarlah negeri perak kembali kepada BN kerana walaupun Pas menjadi MB tetapi DAP yang lebih2..
Alhamdulillah, Kedah masih milik PAS.

ANAK JATI KEDAH

Tambak Bunga said...

Ummi,
inilah kelemahan Anwar menghidu taktik BN,Anwar yang mula2 mencetus idea untuk melompat parti sehingga sanggup ikut MP BN ke Taiwan.Yang nyata senjata dah makan tuan.Anwar telah lupa sejarah.
biarlah negeri Perak kembali kepada BN kerana walaupun Pas menjadi MB tetapi DAP yang lebih2..
Alhamdulillah, Kedah masih milik PAS.

ANAK JATI KEDAH

Pewaris Melayu said...

JANGAN DOK BUAT SOLAT HAJAT MINTA BALA KEPADA BN YA UMMIE..

LEPAS NI UMMIE DAN KAUM MB NIZAR BOLEH KERKEMAS YER..

DAULAT TUANKU

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

tapi bagi ummi lebih baik pilihanraya dibuat..serahkan kuasa memilih kepada rakyat...

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

salam pewaris melayu

ishh..ishh...macam tu ka sangkaan awk terhadap org PR..??baiknya hati...kami bersolat hajat untuk memohon keredhaan Allah..bukan utk menganiaya orang..

awk nak suruh ummi berkemas ke mana pulak ni..??

mushkil..mushkil...

tharieq dhiyauddin said...

Salam,

PR perlu bermusabahah diri..
Kurangkan mencari kesalahan dan cacat cela orang lain..
Majukan diri dan majukan rakyat adalah perkara utama..
Perangai BN yang teruk jangan diikut..
Jangan cuba jadi Tuhan dengan mengadili dan menghakimi orang lain sedangkan kita tak punya daya dan upaya.

Wallahualam

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil