Followers

Thursday, February 05, 2009

kenyataan akhbar MB Perak...

klik gambar utk imej besar
kerana kekalutan tadi..tak dapat nak update...rumusan yang ummi boleh buat..dengan kerakusan dan kegelojohan BN nak memerintah Perak..mereka menggunakan segala cara untuk MERAMPAS Perak....sekarang SUK dikepung..stadium dikepung...MB diarah mengosongkan residensi ini jam 5 petang..kurang ajar ke tak tindakan mereka..??sedangkan mereka belum lagi boleh memerintah Perak kerana kerusi ADUN adalah seri 28-28...jadinya korang boleh pikir sendiri tindakan BN wajar atau tidak...bukankah ianya sebagai satu proses 'RAMPASAN KUASA'..??
YAB Dato' Seri Ir Mohd.Nizar Jamaluddin masih sebagai Menteri Besar Perak...
komen

12 comments:

Pewaris Melayu said...

apa dia lagi ummi ani neh?
adui, cukup2la nak bela si MB perak boneka tu.. Sultan dah reject dia..

kesian sgt aih..

GOMO said...

APA NI UMMI???
APA FITNAH PULAK???

STADIUM MANA DIKEPUNG???
KAN PERHIMPUNAN PAKATAN RAKYAT DAH DITUKAR KE STADIUM. SO POLIS KENA LAH MENGAWAL KEADAAN.

TAK HABIS-HABIS FITNAH....

SAYA NI DARI TADI DOK PANTAU PERGERAKAN PENYOKONG PAKATAN RAKYAT DI LEBUHRAYA..

MASING-MASING MACAM HILANG ANAK PULAK..

Anonymous said...

kalau tak patuh pada Sultan orang Melayu nak patuh dengan sultan orang lain ke?

goddamn those who should b damn said...

patuh pd ALLAH dan bukannya sultan,tu baru muslim/islam.

abe MIE 'TERJAH' said...

kalau melayu hina sultan kenapa cina dan india tidak boleh hina..

http://pkrpasdap.blogspot.com

TAIPINGMALI said...

Lompat Parti?
"Melompat parti itu satu tindakan yang bijaksana" meminjam kata TGNA. maka selepas ini lebih ramai ADUN dan MP Pakatan Rakyat akan melompat parti masuk ke BN kerana bersetuju dengan TGNA.

Terima kaseh Tuan Guru, Jasa mu , tutur kata mu akan dikenang sepanjang hayat.

azreen said...

umm..mulut dan tangan melayu yang menjahankan bangsa sendiri..

harap umno dgn majoriti exco melayu akan membela nasib org melayu dan bukannya seperti apa yang nizar buat..hanya menjadi boneka ngeh..kemas pn selamat lepas ni

henti lah jadi boneka weh..bersatu lah melayu demi agama islam dan survival bangsa melayu..

TAIPINGMALI said...

Lompat Parti?
"Melompat parti itu satu tindakan yang bijaksana" meminjam kata TGNA. maka selepas ini lebih ramai ADUN dan MP Pakatan Rakyat akan melompat parti masuk ke BN kerana bersetuju dengan TGNA.

Terima kaseh Tuan Guru, Jasa mu , tutur kata mu akan dikenang sepanjang hayat.

IMRANI said...

Sabor UmmiAnni.....La Tahzan

Ngok said...

Sabor TaipingMali.....tulis jangan sabarang tulis....aku jumpa hang punya URL , hang tunggu aku mai..

TaipingMali, IpohMali ,XXXMali adalah kata-kata yang digunakan oleh Apek Taukeh Jalang untuk tarik pelanggan : TaipingMali Tarak sombong kencing tarak bunyi. Depan Belakang oleh taroh...

Jangan suka-suka guna perkataan 'mali' kalau tidak tahu asal-usulnya.

GOMO said...

PAKATAN RAKYAT PENDERHAKA.
KITA REMBAT JE BERAMAI-RAMAI

NIZAR MENGAMOK PADA BANG NUAR NYA...
http://gomo-no1.blogspot.com/2009/02/kau-tipu-aku-anwar.html

Anonymous said...

Hai Nizar kau dah jadi Menteri Besar Reject. Tapi Gaji ADUN masih ada lagi, apa nak susuh. musim ekonomi tak menentu ni susah nak cari kerja, kalau kena buang. Kita sekarang nak kena bersain dengan Bangla dan Nepal untuk dapat kerja. Nasib baik Bangla dan Nepal tak bolae jadi ADUN kalau tidak dia orang pun sapu jawatan tu.

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil