Followers

Saturday, February 14, 2009

macam2 tok iskandar....

http://photos.friendster.com/photos/group/62/03/593026/163993554857s.jpg
-bicara tok iskandar

Seminggu yang berlalu di Gunung Ledang tak Tok sedari dan banyak isu yang tok miss.

Osman tipu mahkamah kata sakit kat HKL tapi dinafikan sendiri oleh Pengarah HKL.Elok dibuat report polis terhadap Osman.Kes serius tipu mahkamah.bodoh-bodoh je hakim kena tipu di Osman.hari tu bodoh-bodoh je Osman menipu nak lompat parti.

PLUS naikkan kadar tol 5%.Macam tu lebuhraya Utara-Selatan terlibat sama.Ini nak halang ramai supporter Pakatan Rakyat turun berkempen di Parlimen Bukit Gantang dan DUN Bukit Selambau.

Tok setuju cadangan MTUC agar gaji menteri kabinet dipotong jika ekonomi negara terus merudum...takkan makan gaji buta.

MB haram Perak yang baru memang dasar lanun.8 Portfolio dipegang olehnya seorang.Berapa gaji dan elaun kau dapat?

Apa tindakan SPRM dalam rasuah politik melibatkan orang-orang UMNO.Tetibanya senyap.

SPR dilihat sebagai makhluk perosak UMNO kerana menetapkan tarikh pilihanraya kecil di Bukit gantang dan Bukit Selambau yang menyebelahi UMNO iaitu 7 April untuk pengundian.Tak salah tok hari selasa tu.Orang kerja.macamana nak cuti.dulu kat permatang pauh SPR buat keja yang menyusahkan pengundi,isytihar tarikh pengundian ketika hari kerja.

taktik nak kurangkan undi.langkah kurang bijak SPR yang sebelum ini menolak surat speaker perak yang mengisytiharkan DUN Behrang dan Changkat Jering kosong kerana ADUNnya telah meletakkan jawatannya.

Aziz,bekas KSU KDN akan dilihat lebih teruk daripada Rashid kerana baru je jadi Pengerusi SPR,huruhara negara dibuatnya.

Selama mana kerajaan haram BN di Perak akan beroperasi,kita sama-sama tunggu dan lihat.

*ingat Aznil aje ke ada rancangan ...kat dalam alam maya ni tok iskandar mengambil tempat rancangan 'Macam2 Tok Iskandar' ...layannnnnn..!!
komen

No comments:

dari mane..


translator..

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Fakta Perak

Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
 • 22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
  5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
 • 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
 • Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
 • 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
 • Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
 • Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
 • 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
 • 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
 • Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
 • 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
 • Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
 • Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
 • Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
  Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
 • Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

Perberbelanjaan Pilhanraya Kecil